Modne poruke pomirenja na Bidenovoj inauguraciji

20.01.2021.

Je li JLo zaista usred nastupa na predsjedničkoj inauguraciji zavapila "Let's get loud?"

Da, Jenny from the Block je zaista, izvodeći “This Land is Your Land”, ne trepnuvši ubacila svoj trademark stih “Let’s Get Loud”, ali na današnjoj inauguraciji novog američkog predsjednika Bidena, modni odabiri bili su još glasniji.

Jennifer Lopez je za ovu iznimnu priliku odjenula bijelu kombinaciju sa Chanelovim potpisom: bluzu s volanima te široke hlače i kaput od tipičnog chanelovskog buklea, a sve je upotpunila Chanelovim bisernim naušnicama, narukvicama i lancem na bokovima, u tipičnom JLo stilu. Bijela je simbol mira te jedna od zaštitnih boja pokreta sufražetkinja, a slične su poruke svojim outfitima željele prenijeti i druge ugledne uzvanice na inauguraciji.

U različitim nijansama ljubičaste koja je za sufražetkinje predstavljala dostojanstvo, ali je također boja koja simbolizira ujedinjenje dviju političkih frakcija (demokrata i republikanaca, plavih i crvenih), pojavile su se Michelle Obama, Kamala Harris i Hillary Clinton. Michelle Obama je, kao i za vrijeme Barackovih mandata, impresionirala svojim odvažnijim modnim odabirima, ovog puta u monokromatskom looku boje šljive: dolčeviti, širokim hlačama i kaputu američkog dizajnera Sergia Hudsona kojeg obožavaju i Beyonce i Rihanna.

Nova američka potpredsjednica Kamala Harris za polaganje zakletve nosila je električno ljubičasti kaput popularnog američkog dizajnera Christophera Johna Rogersa i manolice, a za ljubičastu se odlučila i Hillary Clinton te odjenula odijelo s potpisom Ralpha Laurena.

Nova Prva Dama Jill Biden dan prije inauguracije, na dan Trumpova odlaska, nosila je ljubičastu kreaciju Jonathana Cohena, no za samu ceremoniju odabrala je kombinaciju plavo-zelene nijanse brenda Markarian, a novi predsjednik Joe Biden Ralph Lauren odijelo i lila kravatu.

Pravi modni spektakl očekivali smo nastupom Lady Gage, koja ni ovog puta nije razočarala. Dramatična haljina koja je neke u ovom okruženju podsjetila na filmski ciklus “Hunger Games” djelo je modne kuće Schiaparelli tj. njezina kreativna direktora Teksašanina Daniela Roseberryja. Pomirenje dviju strana imamo i ovdje: plavi gornji dio i crveni nabrani šlep, a kako bi poruka bila još jasnija, na prsima se isticao veliki zlatan broš u obliku golubice mira koja u kljunu nosi maslinovu grančicu, a maslinova se grančica pojavila i kao motiv na Gaginim naušnicama.

Iako se moda često doživljava kao frivolna, ove su kombinacije pokazatelj da je moda dio vizualnog jezika koji ima moć prenijeti važne poruke, a kreacije viđene na inauguraciji govore ono što je i sam Biden naglasio u svom govoru: “Bez jedinstva nema mira, samo gorčina i bijes, nema napretka, samo iscrpljujuće ogorčenje, nema nacije, samo stanje kaosa.”

Piše: Kristina Stakor

Foto: Profimedia

Pročitajte i...

Pokušava li J.Lo vratiti hlače niskog struka u modu?

Kad je nostalgija za početkom 2000.-ih u pitanju, Jennifer Lopez je prava stručnjakinja

Pita se Lady Gaga, pitamo se i mi: U čemu je stvar s ovim šeširićima?

Već nekoliko sezona, bucket hat je omiljeni celebrity modni dodatak

lady gaga

6 kombinacija Lady Gage koje evociraju zlatno doba Hollywooda

Od haljina do frizure i modnih dodataka - sve što nosi pjevačica i glumica je oličenje retro glamura

J.Lo, čini se, ne vjeruje u 'casual Friday'

Ne bismo ovo nazvali idealnim outfitom za vruće dane kraj bazena

jennifer lopez

Ben Affleck je bio u pravu kada je rekao da je J Lo 'najradišnija osoba u showbusinessu'

Neki zaista mnogo toga stignu u danu koji traje samo 24 sata: Jennifer Lopez je potpisala višegodišnji ugovor s Netflixom, između ostalog

▲ Povratak na vrh