Modni konglomerat Kering se obvezao prestati zapošljavati modele mlađe od 18 godina

17.05.2019.

Velika promjena

Modna tvrtka Kering kaže da više neće zapošljavati modele mlađe od 18 godina. Nova će politika stupiti na snagu prije predstavljanja kolekcijs jesen/zima 2020. godine, kako kaže tvrtka “svjesna utjecaja na mlađe generacije”. Luksuzna francuska grupacija posjeduje neke od najvećih kuća u modi, uključujući Gucci, Saint Laurent i Alexander McQueen.

Izvršni direktor François Henri-Pinault objasnio je odluku tvrtke u priopćenju: “Vjerujemo da imamo odgovornost iznijeti najbolje moguće prakse u luksuznom sektoru, i nadamo se da ćemo stvoriti pokret koji će potaknuti druge da ga slijede.”

 

 

Neki od najpoznatijih supermodela iz 1990-ih, uključujući Naomi Campbell i Kate Moss, započeli su svoje karijere u dobi od 16 godina. U međuvremenu, Kaia Gerber – kći Cindy Crawford i jedna od najbrže rastućih zvijezda u modi – katapultirana je u industriji u dobi od samo 16 godina, prije manje od dvije godine. Keringova odluka stoga označava pokušaj promjene industrije.

 

 

Ovo nije prvi put da se konglomerat obvezao da će prestati koristiti mlađe modele. U 2017. godini, Kering i kolega modna grupa LVMH potpisali su povelju o prestanku zapošljavanja modela mlađih od 16 godina.

Marie-Claire Daveu, Keringova glavna službenica za održivost, objasnila je ovu posljednju odluku o povećanju minimalne dobi. ‘Fiziološka i psihološka zrelost modela starijih od 18 godina čini se prikladnijom za ritam i zahtjeve koji su uključeni u ovu profesiju.’

 

Piše: N.B.
Fotografije: Profimedia

Pročitajte i...

Balenciaga spašava koale humanitarnom mini kolekcijom

Komadi s plemenitim ciljem od jučer su dostupni online

Adwoa Aboah progovorila o svojoj borbi s aknama na Instagramu

"Iscrpljujuće je ne znati kako će vam koža izgledati ujutro."

Može li prvi transrodni anđeo spasiti Victoria's Secret?

U fantaziji ipak ima mjesta za drugačije

▲ Povratak na vrh