Naomi Campbell je modna ikona godine

23.03.2018.

Vijeće modnih dizajnera Amerike (CFDA) odlučilo je nagraditi Naomi Campbell za njezinu veliku ulogu u povijesti mode

Vijeće modnih dizajnera Amerike (CFDA) najavilo je da će Naomi Campbell primiti nagradu Fashion Icon 2018. Nagrada će biti dodijeljena 4. lipnja na ceremoniji dodjele nagrada CFDA koje se dodjeljuju najboljim američkim modnih dizajnerima. Naomi je za medije izjavila da joj je čast biti prepoznata od Vijeća za ovogodišnju Fashion Icon nagradu, da je odrasla u modnoj industriji te da je neizmjerno zahvalna američkim modnim dizajnerima koji su ju podržavali i slavili u njenoj karijeri. Od prvog crnog modela koji se pojavio na naslovnicama francuskog Voguea i Timea do cjeloživotne muze Azzedina Alaïje, Naomi u potpunosti predstavlja pravog supermodela.

Predsjednica CFDA-a Diane von Furstenberg je Campbell opisala u jednoj rečenici: “Od dječjeg čuda do božice mode, Naomi predstavlja ljepotu, aktivizam i radost života.”

Naomi se pridružila listi svojih prijatelja i ostalih poznatih osoba koji su dobili istu nagradu, a među njima su Rihanna, Beyoncé, David Bowie, Pharrell Williams i Kate Moss.

Dizajneri Diane Von Furstenberg, Narciso Rodriguez i Carolina Herrera dobit će priznanje za pozitivne promjene, životno djelo i nagradu osnivača. U godini u kojoj je provela mnogo vremena odajući počast ostavštini brata Giannija, Donatella Versace će dobiti međunarodnu nagradu.

Piše: Pola Križevac
Foto: Profimedia

Pročitajte i...

Najseksi video spotovi sa slavnim modelima u glavnoj ulozi

Supermodeli i rock&roll zvijezde imaju dugu povijest međusobnog obožavanja pa ne čudi što su ljepotice s piste često imale glavne uloge u njihovim spotovima. Ovo su najkultniji!

Što možemo naučiti od supermodela? Da je nakon pada najvažnije ustati sa stilom!

Simbolički gledano, naš je život posljednjih tjedana nalik kultnoj reviji Vivienne Westwood iz 1993..: mi u ulozi Naomi Campbell, a 2020. godina u ulozi onih nestabilnih platformi u kojima se slavna manekenka stropoštala na modnu pistu. I što je još važnije - ustala s osmijehom

Naomi Campbell šokirala London u krvavoj haljini

Koja se poruka krije iza ove bizarne kreacije?

Mary Quant dobiva nagradu za životno djelo

Djevojka u najkraćoj suknjici

▲ Povratak na vrh