Narasla vrijednost dionica Ralph Laurena

25.01.2017.

Tko ne riskira, ne profitira

Iako je inauguracija novog američkog predsjednika Donalda Trumpa bila popraćena negativnim komentarima, i velikim prosvjedom, a još uvijek se detaljno analizira svaki pogled, svaki treptaj i gesta koju su on i njegova žena Melania Trump izmijenili, ovaj dan za neke će ostati zapamćen kao veliki uspjeh. Naime, dizajner Ralph Lauren koji je za ovu prigodu odjenuo novu prvu damu SAD-a, ima itekako razloga za slavlje.

Plavo odijelo koje je gospođa Trump nosila, a koje su mnogi spremno usporedili s izdanjima Jackie Kennedy, u Laurenovim arhivama će svakako ostati zabilježeno kao trijumf. Samo nekoliko minuta prije nego što je Donald Trump prisegnuo, dionice ovog američkog brenda počele su osjetno rasti!

Tako je inače loš mjesec za brend završio iznimno uspješno – vrijednost njihove dionice zaključala se na iznosu od $88.90 prije vikenda.

Dakako, dizajner je za tu prigodu odjenuo i Hillary Clinton. Nitko ne može sa sigurnošću potvrditi da se ovaj porast u vrijednosti brenda može direktno pripisati ovim dvjema damama, ali slučajnost je prevelika kako bi bila zanemarena.

Sličnu situaciju iskusio je i dizajner Jason Wu kada je Michelle Obama odabrala njegovu haljinu za inauguraciju 2009. Isplati se odijevati predsjedničku obitelj!

Foto: Profimedia
N.K.

Pročitajte i...

▲ Povratak na vrh