Nekoliko haljina s Dior Haute Couture prezentacije- hot or not?

10.07.2020.

Jesu li se u Dioru ipak mogli malo više potruditi?

Već smo pisali o ovosezonskom digitalnom formatu pariškog couture tjedna, a kako je jučer bio zadnji dan, čini se da su se i dojmovi polako slegnuli.

Ovom prigodom osvrnut ćemo se na Dior prezentaciju koja je u mainstream modnim medijima uglavnom pohvaljena, a u nešto subverzivnijim kanalima, kao što su instagram profili @DietPrada i @FatAnnaWintour pomalo ismijana. Argument protiv je jasan: kad biste imali sve moguće resurse na svijetu, najtalentiranije krojače i pristup najboljim materijalima (koje Dior, ruku na srce, zasigurno ima) biste li se zadovoljili ovako jednostavnim (da ne kažemo bezveznim) komadima? Gdje je drama, ekstravagancija? Bijelu haljinu s uvezenim crnim slovima Instragram community bez milosti uspoređuje sa salvetom u restoranu, a luksuznoj modnoj kući nisu oprostili ni što su u prezentacijskom filmu samo bijeli ljudi.

Donosimo vam fotografije u nastavku pa sami prosudite hoće li ova Diorova Couture kolekcija biti proglašena nezaboravnom. Mi nekako mislimo da neće, dapače, čini nam se da smo je već počeli zaboravljati.

 

Piše: Lana Harjaček

Fotografije: Instagram

Pročitajte i...

Kako TikTok mijenja modni svijet

Sudar svjetova ili novi oblici marketinga? Kako modni brendovi otkrivaju potencijal te društvene platforme i kako reagiraju TikTokeri

Kako zvijezde nose vintage

Nisu baš prekrojene bakine haljine...

Lookovi s Paris Fashion Week-a - veliki povratak velikih ramena

Pariški tjedan mode održava se od 28. rujna do 6. listopada, s kreativnim načinima prezentacije u skladu s „novim normalnim“, a mi donosimo istaknute lookove s već održanih revija

Sophia Loren u deset fantastičnih filmskih outfita

Kultna talijanska glumica i legendarna ljepotica u svojim najsjanijim modnim on-screen momentima

Što smo dosad mogli vidjeti na digitalnom couture tjednu?

Za velike modne kuće digitalna alternativa znači da se među njihovim talentima trebaju pronaći i izvrsni filmaši

▲ Povratak na vrh