Nenad Sovilj donosi novu kolekciju – konkretnog ali i simboličnog značenja – Metamorphosis

03.07.2020.

Jeste li ikada promijenili svoj stav? Kada, zbog koga ili čega? Neka nakit to napravi za vas.

Ovaj put uz pomoć:morskih bisera – Southsea bisera, Tahiti crnih i zlatnih bisera kao i slatkovodnih bisera. Dvije su linije unutar kolekcije, naime: jedna uključuje samo plemenite kovine i bisere, dok druga uključuje plemenite kovine, bisere, smolu i emajl. Ukratko: Nenad Sovilj predstavlja novu kolekciju Metamorphosis.

Promijenite uvjerenje i simptomi u vašemu životu će se promijeniti. Poništite uvjerenja koja su vas kočila i problemi koji su stvoreni iz tih uvjerenja će nestati.

Mi vjerujemo u transformacijsku moć, kako osjećaja u nama, tako i ´stvari´na nama. Vrijeme je promjena, pa jedino što možemo je da se i sami mijenjamo. Treba prihvatiti kaos, prigrliti ga, zavoljeti i ići dalje. Slažemo se? Nakit tu također igra svoju ulogu.

Vjerojatno najveći zaokret je to što je svoj dućan u Amruševoj preuredio i proširio ga, tako da je u istom prostor i radionica u kojoj stvara te je otvorio globalni online boutique na www.sovilj.com – Nenad Sovilj donosi novu kolekciju – konkretnog ali i simboličnog značenja – Metamorphosis.

O njima je pisao Kafka, skladao Phillip Glass, Ovidije je pjevao, a Sovilj kreira nakit koji će vas podsjećati na nužnost zaokreta, na nužnost daljnje potrage, na slobodu. A sloboda je opasna, kao što i nakit može biti. Treba ga znati nositi, kao, naime, i slobodu samu.

Kolekcija je to promjene, vjere u stalnu mijenu. Sada nakon petnaest godina postojanja luxury brenda Sovilj i četrdesete godine života u koju je naš dizajner zašao – vrijeme je prošireni smjer koji je zabavan, elegantan i naprosto – hrabar.

 

Tekst: Promo

Fotografije: Mladen Šarić (kampanja), John Pavlish (portret)

Pročitajte i...

Biseri na skandinavski način

Upoznajte se sa sanjivim nakitom Sophie Bille Brahe

Moda u doba korone

Kako izgleda "novo normalno" u domaćem modnom svijetu?

Želite novi nakit Virgila Abloha? Morat ćete prvo proći ovaj test

Abloh će osobno odlučiti jeste li ga zaslužili

Prva dama nosi novu Soviljevu kolekciju

Sanja Musić Milanović dala nam je mali uvid u novu kolekciju Nenada Sovilja

▲ Povratak na vrh