Neodoljive fotografije konja iz posljednje Gucci kampanje

Gucci kampanja s konjima
01.04.2020.

Modna kuća želi da upoznate glavne likove

Talijanska modna kuća Gucci na fotografijama svojih reklamnih kampanja često, osim “pravih” modela, ugošćuje i one životinjske, bilo da je riječ o psima, mačkama, zmijama, pijetlovima, pa čak i tigrovima i lavovima. To, doduše, nimalo ne čudi jer se motivi životinja u formi simbola odavno provlače kroz estetiku brenda.

No, jedna je životinja posebno bitna za modnu kuću Gucci, a to su konji. Još od samih začetaka brenda, kada ga je u Firenci 1921. godine osnovao Guccio Gucci, luksuzna talijanska marka se pretežito fokusirala na kožnate odjevne komade namijenjene jahačima  pridobivši već u početcima bogatu klijentelu da bi tek nešto kasnije ponudu proširila i na prtljagu i torbe izrađene od kože. Na krilima popularnosti i uspjeha, Gucci je svojim imućnim kupcima počeo nuditi luksuznu odjeću i modne dodatke, no konji su zauvijek ostali ucrtani u DNA kuće, a simboli poput sedla ili potkove čine sastavni dio motiva i danas kada je na čelu osebujni kreativni direktor Alessandro Michele. Konji su se pojavili i u reklamnoj kampanji “Of Course A Horse” namijenjenoj kolekciji proljeće/ljeto 2020. snimljenoj u Los Angelesu, a sada je Gucci svojoj publici odlučio predstaviti svoje divne modele, jednog po jednog. U seriji portreta tako su glavnu riječ dobili konji Tornado, Fad, Terremoto, Batman, Titan, Hasan i Kolonel čije će fotografije sigurno raznježiti mnoge ljubitelje životinja. Nas sigurno jesu.

Piše: Tina Lončar

Fotografije: Gucci

Pročitajte i...

Beach, please!

„Kad je nebo puno zvijezda, a more mirno i toplo, čovjek ima osjećaj da lebdi u svemiru“, konstatirala je glumica Natalie Wood. Ima li što ljepše od dana na plaži? Ili još bolje, večeri! Vrijeme je za putovanje prema moru, a ovo su cool sitnice koje bismo rado ponijeli sa sobom....

Pet fantastičnih knjiga koje su inspirirale modne kolekcije

Moda i književnost se vole: Virginia Woolf x Comme des Garçons, Frankenstein x Prada…

Recite zbogom fashion kalendaru na koji ste navikli

Saint Laurent i Gucci podvukli su crtu

Ilustracija za Gucci Beauty kampanju

Gucci ilustracije spajaju humor i make-up u karanteni

Neobična kampanja za proljeće 2020.

Outfiti za zlatni kavez po uzoru na Betty Draper

Prelijepa i mrvicu neuravnotežena supruga Dona Drapera cijelu prvu sezonu „Mad Mena“ gotovo pa nikad nije izlazila iz kuće, prešetavajući se po svom zlatnom kavezu u haljinama raskošnog cvjetnog printa. Copy-paste!

▲ Povratak na vrh