Nova kolekcija Ane Marije Ricov spaja tradicionalne tehnike i suvremeni dizajn u bezvremenski chic

18.11.2020.

Nova kolekcija Ane Marije Ricov donosi statement kapute i haljine, upečatljive boje i razigrane teksture

Otkako plovi hirovitim modnim vodama, Ana Maria Ricov svoj dizajnerski potpis kroji staloženo i pedantno, njegujući jedinstvene estetske postulate, ali i vjerno slijedeći principe koji su joj važni. Uvijek snažno fokusirana na izradu, Ricov sve svoje modne priče gradi na unikatnosti, usmjerenosti na detalje, istraživanju inovativnih dizajnerskih rješenja, ali i na opću kvalitetu, od kroja i materijala, pa sve do tehnike izrade. U svojoj novoj kolekciji, namijenjenoj recentnoj hladnoj sezoni, željela je istaknuti baš taj segment i odati počast vremenima kada se izradi odjeće pristupalo mnogo pažljivije nego danas.

Pri izradi kolekcije za jesen/zimu 2020/21, Ana Maria Ricov nadahnuće je pronašla u tradicionalnim tehnikama ručnog rada koji su u današnje vrijeme hiperprodukcije i površnosti pomalo pali u zaborav, no koji se, tome unatoč, i dalje snažno vežu uz unikatnost i kvalitetu. Ricov se pri kreiranju kolekcije posebno fokusirala na tradicionalnu tehniku izrade tapiserija koju je rekonstruirala kako bi je prilagodila mrežastoj tkanini kroz koju isprepliće vunene niti imitirajući potku. Manipulirajući vunenim nitima, dizajnerica stvara različite forme ovisno o karakteru i kompoziciji uzorka kreirajući pritom jedinstvene odjevne komade. Primjenjujući tradicionalne tehnike izrade u kontekstu suvremene odjeće, Ana Maria kolekciji daje jedinstven izgled i bezvremensku vrijednost, ali i odaje počast nekim starim vremenima kada se cijenio zanat i vještina, a svaki komad odjeće kreirao se polako, brižljivo i pedantno.

Kolekcijom dominiraju tople boje i opuštena forma, s posebnim fokusom usmjerenim na dinamiku koju kreiraju različite teksture. U prepoznatljivom stilu brenda, i ovom se modnom pričom provlači prepoznatljiv motiv našivenih traka, a ušivene niti upečatljivih boja čine modele akromatskih tonova razigranima i vedrima. Statement kaputi već dugi niz sezona čine forte AMR kolekcija za hladne dane, a dizajnerica niti ove hladne sezone nije propustila upravo na njih skrenuti fokus svoje modne priče. Upareni s bluzama, hlačama i haljinama, vuneni kaputi prošiveni su šarenim nitima ili ukrašeni trakama što ih čini chic komadom koji će uvijek privlačiti pažnju, i koji će, posve sigurno, izgledati sjajno i narednih hladnih sezona.

Fotografije AMR kampanje za hladnu sezonu potpisuje talentirana fotografkinja Doris Fatur, u ulozi modela našla se Julija Gerenčir, a za make-up je zaslužna Nina Pejnović.

Modne priče Ane Marije Ricov možete pratiti na službenoj web stranici, Instagramu i Facebooku.

Foto: Doris Fatur

Model: Julija Gerenčir (Talia model)

Make-up: Nina Pejnović

Pročitajte i...

Nova kolekcija Gabriele Hearst inspirirana je sveticom i božanstveno je chic

Prije premijere Gabrieline kolekcije za modnu kuću Chloé u ožujku, imali smo prilike vidjeti njenu najnoviju kolekciju za vlastitu modnu marku

Futuristička tkanina koja odbija viruse i ručno rađeni printovi u novoj kolekciji XD Xenia Designa

Nova kolekcija za novo doba: umjetničke tehnike u kombinaciji sa suvremenim materijalima i inovativnim dizajnom

Pomaknuta klasika: 7 komada koji čine bazu (odvažne) elegantne garderobe

Drugačiji pogled na kaput u neutralnim tonovima, baloner, malu crnu haljinu...

Pada nam na pamet vrlo malo osoba koje bi se usudile prošetati u ovim Valentino cipelama

Pierpaolo Piccioli predstavio Valentino haute couture kolekciju koja spaja minimalizam i fetišizam

Pronašli smo 10 najljepših pletenih komada na sniženju

Sitna veselja: modni klasici po sniženim cijenama

Rebrasto pletivo za zimske dane po uzoru na Rosie Huntington-Whiteley

Nepogrešivi ukus i neutralna paleta garderobe modela i glumice inspirirali su nas da istražimo aktualnu ponudu udobnih pletenih kreacija

▲ Povratak na vrh