Nova kolekcija Ane Marije Ricov spaja tradicionalne tehnike i suvremeni dizajn u bezvremenski chic

18.11.2020.

Nova kolekcija Ane Marije Ricov donosi statement kapute i haljine, upečatljive boje i razigrane teksture

Otkako plovi hirovitim modnim vodama, Ana Maria Ricov svoj dizajnerski potpis kroji staloženo i pedantno, njegujući jedinstvene estetske postulate, ali i vjerno slijedeći principe koji su joj važni. Uvijek snažno fokusirana na izradu, Ricov sve svoje modne priče gradi na unikatnosti, usmjerenosti na detalje, istraživanju inovativnih dizajnerskih rješenja, ali i na opću kvalitetu, od kroja i materijala, pa sve do tehnike izrade. U svojoj novoj kolekciji, namijenjenoj recentnoj hladnoj sezoni, željela je istaknuti baš taj segment i odati počast vremenima kada se izradi odjeće pristupalo mnogo pažljivije nego danas.

Pri izradi kolekcije za jesen/zimu 2020/21, Ana Maria Ricov nadahnuće je pronašla u tradicionalnim tehnikama ručnog rada koji su u današnje vrijeme hiperprodukcije i površnosti pomalo pali u zaborav, no koji se, tome unatoč, i dalje snažno vežu uz unikatnost i kvalitetu. Ricov se pri kreiranju kolekcije posebno fokusirala na tradicionalnu tehniku izrade tapiserija koju je rekonstruirala kako bi je prilagodila mrežastoj tkanini kroz koju isprepliće vunene niti imitirajući potku. Manipulirajući vunenim nitima, dizajnerica stvara različite forme ovisno o karakteru i kompoziciji uzorka kreirajući pritom jedinstvene odjevne komade. Primjenjujući tradicionalne tehnike izrade u kontekstu suvremene odjeće, Ana Maria kolekciji daje jedinstven izgled i bezvremensku vrijednost, ali i odaje počast nekim starim vremenima kada se cijenio zanat i vještina, a svaki komad odjeće kreirao se polako, brižljivo i pedantno.

Kolekcijom dominiraju tople boje i opuštena forma, s posebnim fokusom usmjerenim na dinamiku koju kreiraju različite teksture. U prepoznatljivom stilu brenda, i ovom se modnom pričom provlači prepoznatljiv motiv našivenih traka, a ušivene niti upečatljivih boja čine modele akromatskih tonova razigranima i vedrima. Statement kaputi već dugi niz sezona čine forte AMR kolekcija za hladne dane, a dizajnerica niti ove hladne sezone nije propustila upravo na njih skrenuti fokus svoje modne priče. Upareni s bluzama, hlačama i haljinama, vuneni kaputi prošiveni su šarenim nitima ili ukrašeni trakama što ih čini chic komadom koji će uvijek privlačiti pažnju, i koji će, posve sigurno, izgledati sjajno i narednih hladnih sezona.

Fotografije AMR kampanje za hladnu sezonu potpisuje talentirana fotografkinja Doris Fatur, u ulozi modela našla se Julija Gerenčir, a za make-up je zaslužna Nina Pejnović.

Modne priče Ane Marije Ricov možete pratiti na službenoj web stranici, Instagramu i Facebooku.

Foto: Doris Fatur

Model: Julija Gerenčir (Talia model)

Make-up: Nina Pejnović

Pročitajte i...

Što trenutno nose gotovo sve modne influencerice?

Olivia Palermo i Aimee Song znaju kako izgledati chic!

12 veličanstvenih kardigana

O kardiganima se rijetko piše u superlativima, no ovi ih zaslužuju

Vrlo osobna priča iza nove Lokomotivine kampanje

Predivan susret realnosti sadašnjice, nostalgije, umjetničke vizije i mode u kampanji za novu kolekciju Lokomotiva by Lana Puljić

10 najzanimljivijih kaputa domaćih dizajnera

Najtopliji komadi na našem zimskom popisu želja

5 neizostavnih komada za klasičan jesenski look

Vječna dilema - kako u hladne dane izgledati chic i pritom se ne smrznuti?

Jedinstvenom virtualnom revijom eNVy room ispričao nezaboravnu modnu bajku

Po prvi puta, Nikica Ivančević i Vjeko Franetović svoju su modnu priču ispričali jedinstvenim video showom emitirajući ga publici putem virtualnih kanala.

▲ Povratak na vrh