Novi listopadski Elle je na kioscima!

20.09.2021.

Odlučili smo da nam u ovom broju mantra bude radost, da svakom stranicom otvaramo apetite, budimo znatiželju, rasplamsavamo strasti... Pridružite se našem nepokolebljivom optimizmu i uz novi Elle pronađite tisuću razloga za dobro raspoloženje, smijeh i uživanje. Za uvertiru, svim čitateljima poklanjamo izniman beauty dar, superučinkovitu masku za blistavu i zdravu put Filorga Meso-Mask, izravno inspiriranu tretmanima mezoterapije

Naš razlog za dobro raspoloženje u ovom je broju bila Antoneta Alamat Kusijanović, talentirana, angažirana i megaupješna redateljica nagrađivanog filma ‘Murina’. Laureatkinja iz Cannesa i članica Američke filmske akademije, Antoneta nas je na prvu osvojila svojim očaravajućim osmijehom i nezaustavljivom energijom, a potom oborila s nogu čudesnim kreativnim nabojem u pristupu temama kao što su ženska emancipacija, senzualnost i borba protiv konvencija – koje kao da su od rođenja upisane u njezin DNK.

Unatoč nepovoljnim pandemijskim brojkama kulturna su se događanja zahuktala, a među eventima, ljudima i fenomenima koji će okruniti novu sezonu izdvajamo Ivara Robana Križića, nagrađivanog mladog kontrabasista s uspješnom karijerom jazz soliste – koji se na doktorskom studiju u Beču počeo baviti umjetničkim istraživanjem slobodne improvizacije i skrenuo u vode eksperimentalne glazbe.

Uoči 30. obljetnice romantične komedije ‘Kad je Harry upoznao Sally’, koja je globalno lansirala koncept tzv. ‘high & low maintenance’ žena, propitujemo popularizaciju ovog klizavog epiteta koji ironizira zahtjevnu ženu koja točno zna što želi.

Glamur se vratio i preplavio ne samo večernje nego i dnevne lookove, donijevši na ulice dosad nepoznat amalgam elegancije i nosivosti, pretočen u ‘dopamine dressing’, odijevanje povezano sa smjelim odabirima, neonskim paletama i jarkim bojama, koje potiče dobro raspoloženje – i zato vam ga od srca preporučujemo!

Vjerujete li u moć dobro odabrane odjeće koja nam instantno vraća  životnu radost? Profesorica genetike i epignetike Vlatka Zoldoš, kostimografkinja Nataša Svekler i direktorica PR agencije Nevena Rendelli Vjezović – žene koje su pronašle svoj stil, a s njime i radost odijevanja, otkrivaju nam kad su i kako shvatile da svoju svakodnevicu možemo obogatiti ljepotom.

Za ekstra dozu dopamina i novopronađenu radost odijevanja na modnim stranicama plešemo flamenco u lepršavim dizajnerskim lookovima, letimo avionom u neponovljivu stilsku safari avanturu, istražujemo mjesto ruže u modi, razgovaramo s modnom čarobnicom Marijom Grazijom Chiuri i njezinom desnom rukom, kćeri Rachele Regini…

Radosni optimizam infiltrirao se i na naše beauty stranice, od onih o kozmetici na bazi mora, do make-up editorijala koji jasno poručuje: zaboravite diskretni šarm nude looka i zapalite vatru crvenim tonovima i metalik sjajem.

Magazin Elle daruje svim čitateljicama vrijedan beauty dar – Filorga Meso-Mask® masku za lice. Maska za lice Filorga Meso-Mask vraća koži blistavost i posvjetljuje ju te smanjuje vidljivost bora i ublažava znakove umora. Maska se nanosi na čitavo lice, uključujući i osjetljivo područje ispod očiju. Ova intenzivna njega za kožu izravno je inspirirana tretmanima mezoterapije.

Godina je čitanja pa za pasionirane fanove (i one koji će to tek postati) književnice i feministkinje Simone de Beauvoir ekskluzivno donosimo jedno poglavlje dosad neobjavljenog autobiografskog romana ‘Nerazdvojne’, dirljivu ispovijest o nježnom prijateljstvu između Simone i Zaze, koji pruža nov pogled na spisateljičinu buntovnu narav. Uoči dolaska na zvjezdani food festival u Split Taste The Mediterranean 2021., koji će se održati od 6.-9. listopada, predstavljamo još jednu slavnu Francuskinju, Coline Faulquier, francusku kraljicu mediteranskih okusa čiji je restoran Signature nezaobilazna destinacija svih foodieja koji se nađu u Marseillu.

ELLE, LJEPOTA JE UNUTRA!

Magazin Elle s darom – Filorga Meso-Mask® maskom za lice – potražite na svim kioscima!

Piše: Vladimira Blažević

Pročitajte i...

S redateljicom fascinantne energije, Antonetom Alamat Kusijanović o filmu, feminizmu i uspjehu

Dubrovačka autorica filma 'Murina', ovogodišnjeg velikog laureata Festivala u Cannesu i nagrade publike u Puli, govori o svom filmskom putu od producentice do redateljice i scenaristice koja je već nakon prvog kratkog filma 'U plavetnilo' postala članica Američke filmske akademije

Na kioscima je novi Elle + Elle Decoration na dar: Rođendanski broj Ellea slavi LJUBAV!

Razigranom naslovnicom s porukom 'All You Need is Love' uvodimo vas u novi Elle, jedinstveni ‘manifest ljubavi’ u svim njezinim izdanjima. Od ode ljubavi koje su naše umjetnice isplele svojim inspirativnim pričama, pjesmama i vizualima, do insajderskog hommagea genijalnim kreativcima Karlu Lagerfeldu i Helmutu Newtonu i uzbudljivih modnih stranica s dizajnerskim lookovima snimljenima u Los Angelesu ekskluzivno za naš obljetnički broj, novi je Elle istinska svečanost ljubavi, mode i stila, trenutak kad se s radošću prisjećamo našeg slogana - Ljepota je unutra! A uz slavljenički broj svim čitateljicama darujemo Elle Decoration!

Single & fabulous: Zašto su single žene najsretnija skupina na svijetu

Od bijesne usidjelice do crazy cat lady - solerice tradicionalno nemaju atraktivnu reputaciju, no suvremene studije pokazuju da su najsretnija skupina na svijetu upravo - single žene. U društvu u kojem se čini da je osnovna mjerna jedinica par, ostati slobodan na duge staze još je tabu i dok sve više mladih ljudi napušta uvriježene ljubavne obrasce, a mnogi istražuju aromantični spektar, je li vrijeme da redefiniramo odnos prema sretnom soliranju?

Girl power: Anica Tomić o moći kazališta, cinizmu i altruizmu

Upoznajte Anicu Tomić čija je moderna interpretacija 'Orfeja i Euridike', njezina prva režija opere, oduševila publiku zagrebačkog HNK

Muči li vas sindrom varalice?

Zdrava doza nježne samokritike ključna je za naš profesionalni i osobni razvoj, ali ponekad nas vlastiti previsoki kriteriji mogu početi gušiti, čak i kad nam svijet poručuje da nam zaista dobro ide. Što je sindrom varalice i kako se riješiti osjećaja da nikada nismo dostatne?

▲ Povratak na vrh