Obožavate modu i japanske crtiće? Obožavat ćete i ove modne suradnje

13.01.2021.

Modni eskapizam za dijete u nama

Poznati japanski crtić Moj susjed Totoro studija Ghibli priča priču o dvije djevojčice koje s ocem presele u ruralno područje Japana kako bi bili bliže bolnici u kojoj se njihova majka oporavlja od duge bolesti, a vrijeme provode lutajući prirodom i komunicirajući sa šumskim duhovima. Premijerno prikazan 1988., danas ima mnoštvo obožavatelja diljem svijeta, a sada će zaživjeti i u jedinstvenoj modnoj kolekciji modne kuće Loewe.

Kreativni direktor brenda Loewe Jonathan Anderson objasnio je motivaciju ove suradnje, koja je rezultirala odjevnim komadima i modnim dodacima s motivima iz animiranog filma: “Poruka koju želimo prenijeti je ona sanjive smirenosti i kreativnosti – biti jedno s prirodom i jedno s djetetom u nama – što je sada iznimno važno i mislim da će biti uvijek.”

No to nije jedina modna suradnja u posljednjih tjedan dana koja nudi bijeg od stvarnosti u djetinjstvo: Gucci je, nadahnut japanskom mangom, lansirao novu kolekciju koja spaja njihov prepoznatljiv GG logo i jednog od najpopularnijih manga likova: Doraemona. Doraemon je robotska mačka koju iz budućnosti šalje unuk Nobite Nobija, kako bi pomogao svom djedu, tada dječaku, te posljedično popravio živote njegovih potomaka. U Guccijevoj kolekciji, decentni motiv Doraemona razigrava monokromne trenirke, traperice, tenisice i modne dodatke.

Ako je ikad postojao trenutak za spajanje mode i animacija u originalni modni eskapizam, s bićima iz drugih svjetova koji pomažu likovima u nevolji, to je definitivno sada.

Piše: Kristina Stakor

Foto: Instagram loewe, streetmag_official, gucci, Loewe

Pročitajte i...

Odvažna kombinacija boja koju ćemo ove hladne sezone obožavati

Inspiracija s modnih pisti za kombinacije u kojima je nemoguće proći neprimijećeno

Ultimativni hit sezone: Loewe slamnata torba

Postoji li netko tko nema ovu torbu?

Loewe je pokazao da digitalni fashion week nije izgovor za dosadnu prezentaciju

Loeweov koncept "Show in a box" oduševio fashion zajednicu

Beach, please!

„Kad je nebo puno zvijezda, a more mirno i toplo, čovjek ima osjećaj da lebdi u svemiru“, konstatirala je glumica Natalie Wood. Ima li što ljepše od dana na plaži? Ili još bolje, večeri! Vrijeme je za putovanje prema moru, a ovo su cool sitnice koje bismo rado ponijeli sa sobom....

Kaia Gerber izgleda odlično u posljednjoj Loewe publikaciji

Nova suradnja španjolske kuće i japanske umjetnice Fumiko Imano

▲ Povratak na vrh