Opušteni luksuz kuće Valentino

26.05.2017.

Valentino predstavio novu kolekciju - Resort 2018.

Valentino je u New Yorku predstavio novu kolekciju resort 2018. Reviju je otvorila naša Faretta u komadu koji je, unatoč prepoznatljivoj Valentino crvenoj, najavio estetski zaokret u neočekivanom smjeru.

Kao inspiraciju, Piccioli je naveo Netflixovu novu seriju ‘The Get Down‘ režisera Baza Luhrmanna, čija je radnja smještena u Bronx sedamdesetih, u vrijeme kad je hip-hop kultura polako počela nadglasavati dotadašnju disco ludnicu.

 

 

Oduševljen vibrom tadašnjeg New Yorka, Piccioli se poigrao vizualnim identitetom hip-hop supkulture, predstavivši vlastitu inačicu athleisure glamura. Ulične siluete i jarke boje zamijenile su uobičajeno zanesenu i bajkovitu priču, iako ni u ovoj kolekciji Piccioli nije sasvim odustao od prepoznatljivog Valentino romanticizma.

I dok bi pred koju godinu takva ideja zvučala nemoguće, Valentino trenirke u smaragdnim, crvenim i rozim nijansama izgledale su vrlo nosivo i glamurozno dok su se na pisti izmjenjivale s ležerno ženstvenim haljinama i suknjama. Plise, čipka, latinoamerički uzorci i zaigrani motiv ruža za usne savršeno su se nadopunjavali sa sportskim motivima u Picciolijevom odmaku od uobičajeno ekskluzivnog Valentino imidža.

 

 

Neki će reći, riskantan potez, ali sudeći prema viđenom, kolekcija će bez sumnje biti komercijalni hit. Je li to najava zaokreta i u redovnim pret-a-porter kolekcijama? Odgovor ćemo morati pričekati do rujna.

Piše: Maja Karnik
Fotografije: Profimedia

Pročitajte i...

Ovog proljeća obožavamo bluze sa statement rukavima

Pronašli smo sjajne komade iz dizajnerske i high street ponude

Divna FKA Twigs nastupila na Valentino reviji

Magična atmosfera u pariškom Grand Palaisu

Valentino Couture revija u Pekingu naša je nova modna inspiracija!

3 outfita inspiriranih divnim kolorističkim kombinacijama s revije!

▲ Povratak na vrh