Ovogodišnji pobjednici Portanova Fashion Incubatora su…

17.11.2014.

Marko Šabarić i Tomislav Kliškinić koji su osvojili 10 000 kuna, a čeka ih i nastup na Cro a Porteru

U spektakularno uređenom prostoru u trgovačkom centru Portanova u Osijeku, na četrnaestom izdanju Portanova Fashion Incubatora Tomislav Kliškinić i Marko Šabarić proglašeni su najboljim mladim dizajnerima sezone.

Uz nagradu od 10 000 kuna sada ih očekuje prezentacija kolekcije na nadolazećem Cro a Porteru, što im sve osigurava titula najboljih na ovom prvom i najutjecajnijem nacionalnom natjecanju za neafirmirane modne umjetnike. Uz njih Pozivnica za nastup na CAP-u osvojili su i Jelena Holec i Anthony Avangard, što samo potvrđuje kvalitetu konkurencije na Portanova Fashion Incubatoru.

 

 

Model iz pobjedničke kolekcije

Model iz pobjedničke kolekcije

 

 

 

Ovosezonski Portanova Fashion Incubator poseban je po jubileju koji ova manifestacija obilježava. Iza organizacijskog tima 10 je uspješnih godina, a sudeći po sinoćnjem spektaklu i jednako svijetla budućnost.

“Konceptom 14. Portanova Fashion Incubatora željeli smo se osvrnuti na protekle sezone u kojima smo na scenu lansirali preko 70 modnih imena, od kojih pojedina danas čine najsnažnije hrvatske modne brandove, ali isto tako pružiti širi pogled na grad Osijek u kojem smo nastali, dajući ommage njegovom kulturnom i urbanom identitetu”, izjavio je Marko Jovanović, suosnivač i voditelj projekta svih deset godina.

Jubileju Portanova Fashion Incubatora nazočila su i brojna poznata lica društvene scene iz Osijeka i cijele Hrvatske. Dizajneri Matija Vujica, Teo Perić, modni teoretičar Nenad Korkut, modna agentica Tihana Harapin Zalepugin, stilist Petar Trbović, producent Viktor Drago, glumica Sandra Tankosić Lončarić, Anđa Marić i brojni drugi uživali su u pet kolekcija ovosezonskih finalista Portanova Fashion Incubatora, a svatko je imao svog favorita.

Međutim, stručni žiri u sastavu Viktor Drago, Teo Perić, Selma Terlević, Nenad Korkut i Lidija Pihler Yuniku odlučili su da su Tomislav Kliškinić i Marko Šabarić prikazali najbolju kolekciju.

Uz Tomislava Kliškinića i Marka šabarića poziv na Cro a Porter također je uručen i dizajnerima Jeleni Holec i Anthonyu Avangardu, što samo potvrđuje tradiciju Portanova Fashion Incubatora kao događanja na kojem se svakom sezonom sastaju trud i iskustvo organizatora, znanje stručnog žirija i visoka kreativnost mladih hrvatskih dizajnera.

Kao gostujući dizajneri osječkoj publici predstavili su se prošlogodišnji laureati Portanova Fashion Incubatora Vuletichortig, Mario Vijačkić i Vedrana Mastela.

Pročitajte i...

Upoznajte finaliste 17. Portanova Fashion Incubatora: Dragoljub Kujundžić

Ususret 17. izdanju Portanova Fashion Incubatora, upoznajemo vas i s posljednjim finalistom ovogodišnjeg natječaja, Dragoljubom Kujundžićem

Upoznajte finaliste 17. Portanova Fashion Incubatora: Stefan Ristić

Ususret 17. Portanova Fashion Incubatoru, upoznajemo vas s četvrtim finalistom ovogodišnjeg natjecanja, Stefanom Ristićem

Upoznajte finaliste 17. Portanova Fashion Incubatora: Ivana Franjić Tušek

Ususret 17. Portanova Fashion Incubatoru upoznajemo vas i s trećom finalisticom ovogodišnjeg natječaja, Ivanom Tušek Franjić

Mare Milin ispred i iza objektiva - što je to jezik mode?

U TC Portanova u Osijeku 10. i 11. studenog održat će se još jedno izdanje Portanova Fashion Incubatora, natjecanja za mlade i neafirmirane dizajnere koji traže svoje mjesto pod suncem. Tim smo povodom razgovarali s jednom od najcjenjenijih fotografkinja domaće scene, Marom Milin koja je zaslužna za ovogodišnju kampanju Portanova Fashion Incubatora

Traže se mladi dizajneri!

Portanova Fashion Incubator, projekt posvećen promociji mladih, talentiranih i neafirmiranih modnih dizajnera, raspisivanjem natječaja otvara svoju 17. sezonu

Sonja Lamut i Robert Sever proslavili jubileje

Otvoren još jedan Portanova Fashion Incubator

▲ Povratak na vrh