Paris Fashion Week: predstavljene štikle koje svijetle u mraku!

24.01.2019.

Cipele o kojima smo sanjali, postale su stvarnost

Svjetla reflektora nisu bila jedini izvor svjetlosti na modnoj pisti Iris van Herpen koja je predstavila svoju kolekciju na pariškom tjednu visoke mode.

 

 

Dizajnerica je inspiraciju našla u astrologiji i dalekim galaksijama u svemiru. Na reviji je predstavila futuristički svijet u kojem bajkovite kreacije upotpunjuje metalik nakit za lice i cipele s visokom petom koje sjaje u mraku.

 

Zajedno s petama koje sjaja u mraku, haljine iz kolekcije obogaćene su printom koji je nadahnut radom umjetnice Kim Keever, bivšim inženjerom NASA-e čiji rad spaja umjetnost slikanja s fotografijom.

 

 

Kreacije su imale skulpturali oblik koji je postignut detaljima napravljenim 3-D printom, koji su nam omogućili da zamišljamo kako bi se negdje daleko oblačila vanzemaljska bića.

 

 

Iako su ove sezone mnogi dizajneri gledali u prošlost za inspiraciju, osvježavajuća je promjena bila vidjeti kako Iris van Herpen gleda naprijed u nove galaksije.

Piše: N.B.
Fotografije: Profimedia

Pročitajte i...

Iris van Herpen - upoznajmo se bolje s kraljicom high-tech couturea

Tko je modna dizajnerica koja zamagljuje granice između mode, umjetnosti i znanosti?

Lookovi s Paris Fashion Week-a - veliki povratak velikih ramena

Pariški tjedan mode održava se od 28. rujna do 6. listopada, s kreativnim načinima prezentacije u skladu s „novim normalnim“, a mi donosimo istaknute lookove s već održanih revija

Kako je modni svijet reagirao na korona virus?

Neki otkazuju revije, drugi u kolekcije uključuju zaštitne maske

▲ Povratak na vrh