Pomirba Jane Birkin i kuće Hermès na vidiku?

Jane Birkin
17.09.2015.

"Uvjeti u kojima krokodili žive su užasni..:"

„Zatražila sam od Hermès grupe da preimenuju Birkin torbicu,“ Izjavila je nedavno britanska glumica i pjevačica Jane Birkin užasnuta uvjetima u kojima žive krokodili namijenjeni kožarskoj industriji.

Odmah po incidentu, iz Hermèsa su krenula opravdanja i uvjeravanja kako na farmama s kojima oni surađuju postoje rigorozne kontrole. Sada su čini se otišli i korak dalje te objavili priopćenje u kojem navode kako je poslije spomenutog incidenta provedena opsežna istraga koja je identificirala „jednu izoliranu neregularnost“ u uzgoju krokodila na farmi u Teksasu.

 

'Birkin' torba

‘Birkin’ torba

 

Vlasnicima farme odmah je upućeno ozbiljno upozorenje i zahtjev za poboljšanjem uvjeta za životinje te će u suprotnom prekinuti suradnju. Ova istraga bila je čini se dovoljna da smiri Jane Brikin te su njihovi odnosi sada ponovno prijateljski.

Piše: Maja Karnik
Fotografije: Profimedia

Pročitajte i...

Zamjena za ceker koja košta više od kuće: kako je Birkinica postala kolekcionarsko blago

Nepraktične košare koje je nosila Jane Birkin inspirirale su Hermès da dizajnira praktičnu i elegantnu kožnu torbu koja je mnogo više od modnog dodatka

Jane Birkin - zaljubljena u Sergea i svoje košare

Slavna Britanka u mladosti je bila luda za francuskim glazbenikom Sergeom Gainsbourgom. U jednoj ruci uvijek joj je bila njegova, a u drugoj njezin omiljeni slamnati accessoire!

Francuske ikone stila

Odmjerene, fatalne, nonšalantne i beskrajno elegantne, dame koje su tijekom povijesti definirale francuski chic krasi jedna zajednička, neupitna kvaliteta: nepogrešiv osjećaj za lijepo!

▲ Povratak na vrh