Kako izgleda posljednja kampanja koju je za Chanel snimio Karl Lagerfeld?

27.02.2019.

Zadnji fotografski rad Lagerfelda za Chanel

19. veljače, u 85. godini života, umro je modni genije i veliki talent svijeta dizajna Karl Lagerfeld. Ne Karl nije samo stvarao kolekcije za Chanel i Fendi, nego je i sam stajao iza objektiva kamere koja je snimala reklamne kampanje.

 

 

Njegova posljednja kampanja posvećena je sezoni proljeće-ljetno za kolekciju modne kuće Chanel. Stilizirana od strane Carine Roitfeld, kampanju nosi ansambl od manekenki. Vittoria Ceretti, Sarah Dahl, Adesuvu Aighewi, Hyun Ji Shin, Rebeccu Leigh Longendyke, Noru Attal i Kris Grikaite su modeli koji se pojavljuju na fotografijama.

 

 

Mnogi modni portali i pratitelji modne scene za kampanju su napisali dosta oštre kritike, komentirajući kako se previše manekenki pojavljuje u jednoj fotografiji te kako cijelom vizualu nedostaje kreativnosti. Zamjerili su što kampanja nije zadržala istu svježinu koja je viđena na modnoj reviji koja je za potrebe kolekcije pretvorena u retro plažu.

 

 

Koliko su kritike bile u pravu, nećemo komentirati, no svakako možemo reći kako će nam nedostajati Karlov klasičan pogled na Chanel koji je modnu kuću održao u živi modnog života tijekom svih ovih godina.

Pročitajte i...

Chanel Cruise kolekcija predstavljena je u virtualnom obliku

Chanel se čvrsto drži tradicionalnog modnog kaledara

Shopping vodič: slingback shoes ili cipele sezone

U ovaj par cipela isplati se uložiti

Krema za ruke sad je prijekopotrebna- izabrali smo 10 najboljih

Zbog češćeg pranja ruku koža se ubrzano isušuje

Stilska inspiracija: Irene Kim

Multitalentirana influencerica, manekenka i dizajnerica

Provedite dan kao Choupette Lagerfeld, Karlova obožavana mačka

Nova igrica dostupna je na službenoj stranici Karla Lagerfelda

▲ Povratak na vrh