Povijest francuske mode kroz predivne ilustracije Megan Hess

10.12.2019.

U novoj knjizi „Elegance: The Beauty of French Fashion“

Vrijeme je darivanja, a ako tražite poklon za prijateljicu ljubiteljicu mode, ili ako sami pripapadate toj skupini, dobar prijedlog uvijek je knjiga o nekoj modnoj temi. Nedavno izdana knjiga jedne od naših najdražih modnih ilustratorica Megan Hess- „Elegance: The Beauty of French Fashion“, zasigurno će razveseliti svakog estetu i zaljubljenika u modu. Megan je dobro poznato ime u svijetu modne ilustracije- njen prepoznatljiv dizajn krasio je kampanje i trgovine vodećih brendova poput Prade, Fendia, Diora ili Louis Vuitton, a poznata je i po tome što je ilustrirala i naslovnicu  legendarne Sex i Grad knjige, (u reizdanju iz 2008. godine).

 

Svoje veliko znanje modne povijesti, važnih kolekcija i najvažnijih modnih igrača u novoj je knjizi predočila kroz ilustracije 10 najvećih pariških modnih kuća- od Balmaina do Lanvina, preko Chanela i Saint Laurenta. Kroz ilustracije njihovih ključnih kolekcija te komentare o estetskim pojedinostima svake od njih, kao i brojne anegdote iz zajedničkih suradnji, svaki će zaljubljenik u francusku modu- neovisno o tome bio amater ili modni insajder- moći obnoviti svoje znanje o svakoj od ovih modnih kuća i napasati oči na predivnim Meganinim ilustracijama. Zgodno je prisjetiti se kako se moda u svakoj od spomenutih modnih kuća mijenjala kroz radove različitih dizajnera. Diorova couture kolekcija iz 2005., tad još pod palicom Johna Galliana, potpuno je drukčija od aktualnih kolekcija Marie Grazie. A elegancija trenutnog Givenchya pod vodstvom Claire Waight Keller gotovo je proturječna kreacijama iz perioda Riccarda Tiscija. Divno je prisjetiti se i legendarnih razdoblja Marca Jacobsa u Louis Vuittonu ili Alber Elbaza u Lanvinu, kroz ilustracije njihovih najljepših kreacija,

Sve razne inkarnacije ovih 10 pariških modnih kuća, dočarane kroz ilustracije kolekcija raznih perioda na čak 192 stranice, ono su što ovu knjigu čine istinskim draguljem za svakog modnog fana, i odličan izbor za poklon. Mi smo svoju već naručili, a dok čekamo da nam stigne poslužit će i ovih nekoliko ilustracija u nastavku.

Piše: J.R.

Fotografije: Press, Instagram

Pročitajte i...

BALMAIN X AKONI kolekcija sunčanih naočala stigla u Ghetaldus!

GHETALDUS – prva optika na području cijelog Balkana koja je ekskluzivno predstavila kolekciju BALMAIN X AKONI prvu generaciju luksuznog branda sunčanih naočala koji promiče važnost kulture 21. stoljeća.

Chanel Cruise kolekcija predstavljena je u virtualnom obliku

Chanel se čvrsto drži tradicionalnog modnog kaledara

Recite zbogom fashion kalendaru na koji ste navikli

Saint Laurent i Gucci podvukli su crtu

Naučite plesati balet uz Dior

Usavršite svoje piruete i plié u izolaciji

Shopping vodič: slingback shoes ili cipele sezone

U ovaj par cipela isplati se uložiti

▲ Povratak na vrh