Povodom izlaska nove kolekcije porazgovarali smo s Dinom Šavorić iz My Mon Mona

18.12.2019.

Sve o novoj kolekciji donosimo u velikom intervjuu

Prije nekoliko dana predstavile ste svoju novu kolekciju, a unutar nje jednu posebnu ediciju modularnog nakita. O čemu se zapravo radi?

Unutar Simple kolekcije nalazi se posebna edicija Krinka srebrnog prstenja. Projekt je počeo prije više od dvije godine, no nikad se nije činilo kao pravo vrijeme za lansiranje iste. Gotovo uvijek se doimalo da nešto nedostaje, da modele još malo treba “slickat”, odnosno vizualno dotjerat kako bi bili idealnih omjera, ali i ergonomije. pazilo se na svaku liniju, pomak i kut… Mislim da je jako puno srca i emocija uneseno u rad na ediciji koju čine 5 različitih modela te ću uvijek gledati na njih kao na prvi statement koncept koji ustvari “ne stari”… Minimalistički pristup optički poštiman čini modularnu cjelinu nosivu na bezbroj načina bez da zapinju jedan o drugi model. Obožavam ih gledati na sebi, drugima ili pak odložene na podlozi.

Kolekciju ste nazvale Simple –  koliko ste pojednostavile svoj izričaj i kojim ste se estetskim principima vodile u novim dizajnima?

 Nova kolekcija je jednostavnija od predhodnih isključivo zbog micanja kolorita, odnosno poludragog kamenja i bisera s kojima smo do sad gradile svoje My Mon Mon priče. Svakako je zadržan rukopis po kojemu nas naše klijentice pepoznaju, no ovaj puta vizualna igra odvija se između srebrne i zlatne boje te promjera krugova s kojima inače radimo. Uvijek nakitom pokušavamo istaknuti one dijelove na kojima se nosi, ali svaki puta do sada davale smo im senzualnost i isticale ženstvenost, dok ovaj put više stremimo vizualno čvršćem smjeru, sigurne u ljepotu svakog modela bez potrebe ukrašavanja istoga s dodacima iz prirode. Oblikovno prepoznatljive geometrijske forme spojene u jedan komad, bilo srebrne ili zlatne, daju jednostavan komad nakita koji nema vizualnu težinu te se može kombinirati više modela istovremeno…

Primjetili smo da vam je jako važno da se vaš nakit prilagodi vlasnici na različite načine, koje su mogućnosti personalizacije vaših komada?

 Budući da sve stvaramo u našemu atelieru, svaki model može se personalizirati. To znači da prema željama klijentice možemo penamijeniti određeni model u smjeru koji upravo ona želi. Nemamo neki diktat kako se nakit mora nositi i spremni smo odstupiti od naših inicijalnih ideja i prototipa kako bismo svakome omogućili neku vrstu unikatnosti. Ustvari se My mon Mon rukopis zadržava, a mijenjaju se elementi iz pojedinih modela kao što su omjeri veličina te koloriti, bilo da se radi isključivo o boji metala ili dodacima poput poludragog kamenja i bisera.

Postoji li neka posebna inspiracija za kampanju?

 Čini mi se kako je danas sve češće nekako ujedinjeno ili se provlači kroz više pravaca i opet spušta na razinu shvatljivu svima. Govorim u kontekstu konzumerističke dostupnosti malih brendova. Pokušavamo izreći neke svoje ideje estetike kroz svoj rad, ali pri tome nastojimo biti zanimljivi masi da bi se mogli razvijati uopće. Šire gledajući rekla bih kako kroz kvalitetu izvedbe, ali i materijala pokušavamo biti na visokoj razini te nastojimo zainteresirati publiku koja voli i teži konzumerizmu višega, no ipak svakodnevna zbivanja odnosno način života suvremene djevojke ili žene stavlja nas u poziciju da razmišljamo o situacijama gdje će se nositi My Mon Mon nakit te ga tako i konstruiramo.

Kako je teklo samo snimanje?

 Zadnja kampanja snimala se u našemu studiju gdje smo okupili izuzetno talentirane ljude zbog čega se sam proces nastajanja vizuala odvijao brzo i efikasno. Za fotografiranje su bili zaduženi divni Senja Vild i Franjo Matković, za styling Mirna Vučemilo, make up je radila Nika Žlof, a modeli su bili Paula Puškaš i Mia Matić. Prema mojoj početnoj zamisli gradili smo čitavu priču, puni entuzijazma i povjerenja jedni prema drugima. Posebno nas je zabavljalo što nitko od nas do sada nije sudjelovao u gradnji slične fashion priče te smo kanili napraviti svojevrsni bum, a mislim da smo i uspjeli. Snimanje je teklo opušteno, a modeli su bili točno onakvi kakve sam zamišljala…curama sam osobno radila frizure, no morala sam stati na mali tabure kako bi uspjela dohvatiti njihovu visinu…ma sve u svemu, bilo nam je zabavno na setu što se zasigurno vidi i po rezultatu!

Kakva je podjela posla u My Mon Mon timu? Što radiš ti, a za što je zadužena Ela?

 Mogu priznati kako je sreća da smo komplementarne što se posla, ali i karaktera tiče. Nadopunjujemo se u svakom slučaju, iako svatka ima svoje taskove koje obavlja, no ponekad zaokrenemo priču kako bismo osvježile ideje i makle se od nekih ustaljenih gledanja na rješavanje “problema”. Obje smo kreativke, no moram priznati da je Ela ta koja je prizemljena i realna dok sam ja tornado svega: odluka, rizika i vizualne direkcije. Dosta sam zadovoljna svime što smo do sada postigle te smatram da još više i jače možemo – što smo starije to smo pametnije.

Otkrijte nam neke planove za budućnost? 

Auf…planova imamo jako jako puno. Osim samog nakita i modela te dokaza kvalitete u obliku certifikata, pa sve do zaokruživanja čitavog brandinga kroz spektar materijala koji proizvodu daju dodanu vrijednost. Uskoro se nadamo otvorenju nekog prostora, no ipak sve u svoje vrijeme…lagano i sigurno- kako me Ela naučila.

Piše: L.H.
Fotografije: Senja Vild, Franjo Matković, Oprrosti

Pročitajte i...

Lanci ili kristali? Nije važno, bitno da sjaji

Ključna riječ ove jeseni: maksimalizam

Čarobni svijet Borboleta nakita

Najpoznatiji domaći brend nakita, Borboleta, od ove jeseni, pokrenuo je seriju limitiranih edicija svojih leptira, koje će izlaziti jednom godišnje i svaki puta će biti posebni i drugačiji od ostatka kolekcije

ELLE Intervju: dizajnerica nakita Bea Bongiasca

Osvojila nas je zabavna pop estetika ovog talijanskog brenda!

Biseri na skandinavski način

Upoznajte se sa sanjivim nakitom Sophie Bille Brahe

Vanessa Breuer: Moj život na otoku

Kad je njemački model i nekadašnja Viktorijina anđelica Vanessa Breuer prije deset godina prvi put kročila na Ibizu, bilo je to gotovo religiozno iskustvo. Mirisi i mir otoka zbacili su, konstatira, sav teret s njezinih ramena. Ibiza i mir, zvuči nespojivo? Vanessina Ibiza nema veze s onom partijanerskom. Svoje je gnijezdo popularna manekenka svila u selu Sant Joan, u staroj kamenoj kući s pogledom na more, u kojoj živi sa suprugom Oddyjem te kćerima Lucom i Evie. Ekskluzivno za Elle otkriva kako izgleda svakodnevica u malome mjestu, zašto je odlučila roditi kod kuće i nedostaje li joj vreva velegrada

Mihaela Krznar fotografija cvijeća

Insta Blic: fotografije koje zrače mirom s potpisom @mihiamelie

10 pitanja za vlasnike najdražih Instagram profila

▲ Povratak na vrh