Poznata stilistica novom kolekcijom pogodila u srž modnih aktualnosti

24.06.2019.

Karla Welch capsule kolekcija za Dockers

U zadnje se vrijeme mnogo priča o pojmu roda. Postalo je gotovo pomodno propitkivati dosad prihvaćene rodne karakteristike. Uistinu, zašto bi djevojčice nosile ružičastu, a dječaci voljeli baš plavu?

 

U centar pažnje došlo je i mnogo osoba koje se ne identificiraju samom jednim spolom, te žele da im se obraća kao“ njima“, umjesto „njoj“ ili „njemu“. Najpoznatiji primjer toga je glumica Asia Kate Dillon i njezin lik iz serije „Milijarde“, a i poznati pjevač Sam Smith nedavno se deklarirao kao spolno neodređen(non-binary). U mnogim civiliziranim zemljama na svakom formularu sada postoji i treća opcija kada se treba izjasniti koji ste spol, a zahodi i svlačionice više nisu muški ili ženski, već otvoreni za sve.

 

Naravno da se na popularan „trend“ brzo priključila i modna industrija, nudeći unisex ili po novijem „genderless“ kolekcije. Posljednja u nizu koja je predstavila takvu, rodno neutralnu kolekciju, je vodeća holivudska celebrity stilistica, Karla Welch. Karla stilizira mnoge cool face oba spola u filmskoj i muzičkoj industriji- od Justin Biebera, preko Jennifer Lawrence, do Olivije Wilde i Tracee Ellis Ross, te je preko svog brenda xKarla, već dizajnirala t-shirt za brend Hanes i jeans za Levis.

 

Kolekcija za Levis bila je toliko uspješna, da su vlasnici tog brenda, ujedno i vlasnici brenda Dockers, predložili da dizajnira i za taj brend.
Dockers je klasični američki brend za muškarce, poznat po svojim kvalitetnim klasičnim proizvodima: khaki hlačama ,košuljama i trenchevima. Isprva zamoljena da dizajnira mušku kolekciju, Karla je, u duhu vremena, predložila „genderless“ kolekciju, koja se sastoji od 7 svevremenskih komada koje svaki spol mora imati u ormaru: trench klasičnog kroja, krojene hlače, kvalitetna bijela košulja i t-shirt, sve neutralnih boja-bijele i khaki.

 

Snimljene na ženskom modelu, androginoj glumici Mackenzie Davis, fotografije kampanje napravio je Karlin muž, fotograf Matthew Welch.
Karla svoju kolekciju jednako dobro vidi na svojim muškim i ženskim klijentima – kaže da će je jednako dobro nositi i Justin Bieber i Tracee Ellis Ross!

 

Piše: J.R.
Fotografije: Dockers

Pročitajte i...

Kvalitetna obuća za hladne i mokre jesenske dane

Do 15. prosinca iskoristite 10% popusta na nove modele obuće Dockers, Tom Tailor i drugih brandova, za plaćanja MasterCard® karticama

Jane Birkin - zaljubljena u Sergea i svoje košare

Slavna Britanka u mladosti je bila luda za francuskim glazbenikom Sergeom Gainsbourgom. U jednoj ruci uvijek joj je bila njegova, a u drugoj njezin omiljeni slamnati accessoire!

#BORNINITALY: PET TALIJANSKIH LJEPOTICA PREDSTAVLJA NOVU LIU JO KAMPANJU

U jesenskoj Liu Jo kolekciji osjećat ćete se samouvjereno i ženstveno

Odvažna kombinacija boja koju ćemo ove hladne sezone obožavati

Inspiracija s modnih pisti za kombinacije u kojima je nemoguće proći neprimijećeno

▲ Povratak na vrh