Prada donijela odluku kako više neće raditi sniženja i davati popuste

21.03.2019.

Kuda će s odjećom koja ostane na lageru?

Ove godine talijanski brand Prada će prestati prodavati artikle s popustom u brendiranim buticima. Nema više sniženih torbi, majica za 20% manje iz kolekcije na zalasku ili malih brojeva koji se nisu uspjeli prodati pa bi ste ih možda mogli kupiti skoro za nikakve novce. Finito!

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Prada (@prada) on Mar 8, 2019 at 8:57am PST

Tako tvrdi glavni izvršni direktor marke, Patrizio Bertelli, koji odlukom planira poboljšati imidž modne kuće i povećati dobit od prodaje. Prisjetimo se u 2017. godini Prada je prijavila pad prodaje od 18% neto na profit koji je iznosio 115,7 milijuna. Za razliku od prodaje Guccija i Louis Vuittona koji su vlasništvu Keringa, a imali su prihod koji je bilježio porast od čak 43,4%. Prodaja u lous Vuittonu popela se za 12% na usporednoj bazi. Zajedno Gucci i Louis Vuitton prešli su Pradu u online prodaji.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Prada (@prada) on Mar 14, 2019 at 5:01am PDT

 

Predstavnici modne kuće Prada još nisu izvijestili o sudbini neprodane robe, tako da se još ne zna kuda će sa svom odjećom, obućom i modnim dodatcima koje neće prodati do isteka sezone i dolaska nove u trgovine, tj. ovlaštene butike.

 

Piše: N.B.
Fotografije: profimedia/Prada

Pročitajte i...

Pet fantastičnih knjiga koje su inspirirale modne kolekcije

Moda i književnost se vole: Virginia Woolf x Comme des Garçons, Frankenstein x Prada…

Sva lica modne kuće Prada za toplu sezonu

Kako talijanska kuća vidi modno proljeće?

▲ Povratak na vrh