Pred sam kraj Paris Fashion Weeka dizajneri su poludjeli za životinjama

02.03.2020.

Zoološki vrt Thom Brownea i Stelle McCartney

Još su samo dva dana preostala do kraja pariškog tjedna mode kojeg je obilježila pomalo sumorna atmosfera uzrokovana panikom oko koronvirusa. No dvije su modne kuće svojim revijama ipak unijele malo feel-good atmosfere i pozitivne energije, i to zahvaljujući životinjama.

Jučer je Thom Browne pripredio pravi show sa scenografijom koja podsjeća na magičnu snježnu bajku kroz koju su modeli koračali maskirani u žirafe, slonove i konje. Inspiracija Noinom arkom preslikala se i na dizajn modnih dodataka pa su modeli predstavili i uniseks torbe u formi svakakvih životinjskih vrsta. Browne je tako svojim od prije poznatim modelima u obliku psa dodao cijeli zoološki vrt, a ako vas je ikad zanimalo kako bi izgledala torba u obliku pijetla, zmije, mravojeda, vodenog konja ili kornjače, na ovoj reviji ste mogli saznati.

Jutros je ljubiteljica i borac za prava životinja, koja u svojim kolekcijama nikad ne koristi kožu, Stella McCartney, životinje inkorporirala u kolekciju nakita. Broševi, naušnice i ogrlice u obliku majmuna i aligatora privukli su puno pažnje, a Stella nije propustila priliku da iskoristi svoj utjecaj na medijski prostor kako bi prenijela važnu poruku. Želeći poručiti da su životinje živa bića koji nisu postavljeni na zemlju da bi se od njih radile torbice, reviju je završila zabavnom paradom, koja je osim uobičajenih manekenki uključivala i modele obučene u kostime životinja. Supermodel kojega u završnom defileu slijedi full size plišanac u obliku kravice ili konja prizor je koji nismo očekivali na fashion weeku, ali ponekad je poruka najbolje prihvaćena kad je prezentirana na ovako šarmantan i doslovan način.View this post on Instagram

Walking into Monday morning like… @stellamccartney

A post shared by jo ellison (@jellison22) on

 

Piše: J.R.

Fotografije: Instagram

Pročitajte i...

Fashion hotlist: Najznačajnije modne dizajnerice u 2020-oj

Tko su žene koje predvode trenutno najutjecajnije brendove modnog univerzuma

I Stella McCartney osjeća krizu: smanjila broj zaposlenih i odrekla se svoje plaće

Dizajnerica je bila prisiljena na rezanje troškova zbog pandemije, koja je i njezinom brendu nanijela ogromnu štetu

dizajnerica Stella McCartney

Kako Stella McCartney krati svoje #stayathome dane? Ne pokušavajte ovo kod kuće!

Zahvaljujući Stelli svjedočimo novom bizarnom pokretu na Instagramu

Što se nosi na ulicama Pariza?

Street style: Paris Fashion Week

Kako je modni svijet reagirao na korona virus?

Neki otkazuju revije, drugi u kolekcije uključuju zaštitne maske

▲ Povratak na vrh