Predstavljamo Memory box, novu kolekcija branda Cherry Dear

02.06.2020.

"Zamislite da želite trenutak toliko jako stisnuti i zagrliti, tako da vam nikad ne može pobjeći"

Jedva smo dočekali novu kolekciju nakita brenda Cherry Dear iza kojeg stoji dizajnerica Ema Krot Turudić, i odmah na početku ćemo reći da nikako nismo razočarani! Druga kolekcija, naziva “Memory box” došla je nešto više od 6 mjeseci nakon prve (koja nas je naprosto oduševila!), a sastoji se od 11 komada: tri prstena, dvije narukvice, privjeska, nanogice, dvije ogrlice i dva para naušnica.

Kolekcija je izvorno trebala izaći u travnju, a to da je malo zakasnila donijelo je i nešto dobro, kako kaže Ema:

“Cijela kolekcija je nastala još prije par mjeseci i trebala je ugledati svjetlo dana u travnju, no zbog svima poznatih okolnosti, malo je pričekala. Kako to inače bude, jedna situacija stvori novu pa sam tako u međuvremenu dok je kolekcija čekala „čišći zrak“ upoznala Denisa Butorca koji ju je i fotografirao.”

 

No što zapravo stoji iza ove kolekcije, otkud naziv Memory Box?

“Inače sam sklona racionalnom i logici i ne vjerujem u nadnaravne sile. Sad kada se osvrnem na cijelu kolekciju i osjećaje koji su me za nju inspirirali, nekako mislim da su ova pandemija i potres svima nama najavljeni, samo smo trebali bolje slušati. Početkom godine me uhvatila panika, doživjela sam trenutak u kojem sam osjetila da gubim konce. Osjetila sam strah da toliko toga propuštam i da se jednog dana neću sjećati bitnih trenutaka. Još gore, da ću napustiti ovaj svijet bez da sam uživala u „sitnim“ stvarima. U cijelom vrtlogu obaveza, želja i ambicija mislim da sam zaboravila obratiti pažnju na bitno. Neki bottom line kolekcije je ”Živi u trenutku dok si još dio njega”. Kao i kod prve kolekcije, tema je odabrala tehniku izrade nakita. U ovoj sam se kolekciji pozabavila flush settingom, utiskivanjem kamena (u ovom slučaju citrina) u srebro. Citrini su simbol tih naizgled malih i beznačajnih trenutaka i stvari koji nam znače sve na svijetu, a tehnika utiskivanja simbolizira želju za očuvanjem tih nama dragih stvari. Kod tehnike flush settinga je potrebna snaga i pedantnost pa je time idealna za osjećaj koji sam htjela prenijeti. Zamislite da želite trenutak toliko jako stisnuti i zagrliti, tako da vam nikad ne može pobjeći iz ruku. Tako nekako moje srebro „grli“ te male sjajne trenutke (citrine) i ne da im da pobjegnu.”

Cijelu kolekciju možete pogledati na novom web site-u https://cherrydear.com

Kupovina se može obaviti putem web shopa ili Instagrama.

 

Piše: Lana Harjaček

Fotografije: Denis Butorac

Pročitajte i...

Legendarna dizajnerica nakita Elsa Peretti preminula u 80. godini

Dizajnerica, filantropkinja i bivši model autorica je nekih kultnih komada nakita

Prekrasan prsten koji je ujedno i odličan alat za makeup i manikure

Komad nakita koji polako, ali sigurno osvaja Instagram i potiče artističke tendencije

Intervju s dizajnericom magičnog nakita Theodorom Warre

O Indiji, suradnjama, talismanima i putovanjima s poznatom britanskom kreativkom, unukom službenog zlatara Britanske Krune

Ima li boljeg poklona za Valentinovo od nakita inspiriranog božicom zavodljivosti?

Dizajnerski nakit Peitho odiše bezvremenskim dizajnom, a nadahnut je klasičnom mitologijom...

▲ Povratak na vrh