Prijelomna vijest: Raf Simons pridružuje se Miuccii na čelu Prade

24.02.2020.

Dok se modnim svijetom u posljednje vrijeme šire super sočne glasine o restrukturalizaciji nekih već ustaljenih modnih tronova (primjerice ona da Simon Porte Jacquemus preuzima kreativno vodstvo kuće Jean-Paul Gaultier ili Phoebe Philo Alaïu), jedan posebno uzbudljiv trač dobio je jučer i svoju oficijalnu potvrdu. Sada je dakle službeno, Raf Simons pridružuje se Miuccii Pradi na čelu Pradinog modnog carstva, oboje će imati jednake odgovornosti i jednak udio u donošenju kreativnih odluka, a službena potvrda stigla je s obje strane. Još krajem siječnja u bespućima twittera počele su prve špekulacije o Simonsovom potencijalnom angažmanu u Pradi ili sestrinskom brendu Miu Miu, no vijest da će poziciju kreativnog direktora dijeliti s Miucciom zvuči kao apsolutni win-win!

Ovo je prvi put u Pradinoj povijesti da uzimaju neko već veliko etablirano ime u svoju poprilično zatvorenu strukturu, no Miuccii i Rafu ovo nije prva zajednička suradnja. Dok je Jil Sander bio pod Pradom, Raf je bio kreativni direktor, tako da su se ovi veliki dizajneri već i ranije poslovno susretali. Važno je i spomenuti da će belgijski dizajner će i dalje biti na čelu svog menswear brenda. Odluka stupa na snagu 2. travnja, a prva zajednička kolekcija bit će predstavljena u rujnu na sljedećem milanskom tjednu mode. Modni svijet ne krije svoje uzbuđenje oko ove prijelomne vijesti, no uz veliki hype uvijek dolaze i ogromna očekivanja. Jedva čekamo!

 

Piše: L.H.

Fotografije: Instagram

Pročitajte i...

U ove torbice stane SVE!

Novčanik, ključevi, mobitel, maska, dezinficijens... kao da je Mary Poppins bila inspiracija za ovosezonske torbe jer u njih baš sve stane

Matrix division: izbor najboljih kožnih kaputa

Seksi drama kožnog kaputa ostvaruje svoj puni potencijal u našem shopping vodiču

Nadamo se da sjedite jer Raf Simons opet ima velike vijesti

Žene, naše vrijeme je konačno stiglo!

Pet fantastičnih knjiga koje su inspirirale modne kolekcije

Moda i književnost se vole: Virginia Woolf x Comme des Garçons, Frankenstein x Prada…

Fashion hotlist: Najznačajnije modne dizajnerice u 2020-oj

Tko su žene koje predvode trenutno najutjecajnije brendove modnog univerzuma

▲ Povratak na vrh