Prodaje se Lanvin?

16.02.2018.

Ponovno loše vijesti iz Lanvina. Prodaja i dalje pada, te se čini se kako se kriza u renomiranoj modnoj kući produbljuje

Problemi su krenuli krajem 2015. kad je Alber Elbaz naprasno smijenjen s pozicije kreativnog direktora, a nisu ih uspjeli riješiti ni njegovi nasljednici na poziciji kreativnog direktora, prvo Bouchra Jarrar, a zatim i Olivier Lapidus koji je za Lanvin dizajnirao tri nimalo uspješnije kolekcije.

Lanvin se trenutno najviše spominje u kontekstu prodaje, a u kuloarima se nagađa kako su za najstariju francusku modnu kuću zainteresirana dva ulagača – kineska kompanija Fosun International i Mayhoola iz Katara u čijem su vlasništvu Valentino i Balmain. Kako prenose mediji, Lanvin je u izrazito lošoj financijskoj situaciji, a nije pomogao ni gubitak spora s Alberom Elbazom koji je kompaniju tužio zbog prijevremenog prekida ugovora te će mu se isplatiti odšteta od deset milijuna eura.

Zbog svega navedenog, upućeni se nadaju kako će dogovor s potencijalnim investitorom biti sklopljen što prije jer bi u protivnom renomirana modna kuća u narednih nekoliko godina mogla potpuno nestati s modne scene.

Piše: Maja Karnik
Foto: Profimedia

Pročitajte i...

Lipanjski Elle je stigao na kioske

A u njemu su odgovori na sva pitanja koja trenutno intrigiraju ljubitelje mode: kako je pandemija utjecala na taj biznis, što budućnost donosi fashion branši i, naravno, što ćemo nositi ovog ljeta. U novom broju čeka vas pregršt odličnih priča i ekskluzivnih intervjua, hit trendovi sezone, modni editorijali koji “mirišu” na more te učinkoviti beauty trikovi za osvježen i pomlađen izgled. Modni imperativ glasi: seksi minimalizam!

Očajavate pred ormarom jer nemate što za odjenuti? Imamo formulu koja pali svaki put!

Back to basics: crno-bijeli celebrity outifiti koje ćemo pokušati kopirati

5 razloga zašto mrzim online shopping

Na netu sam pronašla fantastičnu jarkožutu haljinu, kao stvorenu za preplanuli ten i vruće ljetne večeri. Očarano sam promatrala fotografiju tamnoputog modela u toj boho ljepotici ukrašenoj ženstvenim voluminoznim volanima i prst je sam poletio prema „kupi“. Danas je stigla. Izgledam kao jeftina kremšnita.

Stilska inspiracija: Monica de La Villardière

Obožavamo pariški chic suradnice francuskog Ellea i britanskog Voguea!

▲ Povratak na vrh