Pronašli smo 12 vintage Chanel torbica koje će obožavati pravi kolekcionari

13.02.2020.

Predivni modeli iz 80-ih i 90-ih godina

Još od prvih torbica Coco Chanel dvadesetih godina prošlog stoljeća pa sve do danas, luksuzna pariška modna kuća oduševila je ljubitelje mode nebrojeno puta. Često su pritom upravo torbice bile must-have komadi, a mnoge su tijekom vremena zaslužile i kultni status. Ne čudi, stoga, što su mnoge Chanel torbice iz duge i plodne modne povijesti vrlo traženi komadi i dan danas, a mnogi imaju višu cijenu sada nego u vrijeme kada su izašle u prodaju.

 

Budući da se u posljednje vrijeme vrlo intenzivno priča o održivosti, kupovina “iz druge ruke”, sasvim logično, dobiva na popularnosti, toliko da sve više i više online platformi nudi “pre-owned” predmete i modne dodatke. Naravno, radi se o dobro očuvanim vintage komadima ukrašenih potpisima renomiranih modnih imena, bilo da je riječ o torbicama, nakitu ili odjeći. Kako bismo pronašli sjajne vintage primjerke Chanel torbica, pronjuškali smo ponudom “pre-owned” sekcije na popularnoj modnoj platformi Farfetch i zaključili da upravo vintage Chanel torbica ima najviše. Većina vintage primjeraka datira iz osamdesetih i devedesetih godina prošlog stoljeća, a lako ćete pronaći torbe različitih modela, od torbica na remenu koji se veže oko struka, preko ruksaka pa sve do malenih večernjih torbica. Jedan od najzanimljivijih modela sigurno je kožnati set iz 1995. sastavljen od dvije torbice povezane lokotom u predivnoj čokoladno smeđoj boji, malena večernja torbica u boji fuksije iz 1998., baršunasti bordo model Mademoiselle s resicama iz 1992. ili pak neobični šareni ruksak “ručnik” materijala iz 1994. Potonjem je vintage primjerku cijena vrtoglavih 9.900 eura. No, sigurni smo da će upravo ovi primjerci pronaći svoje nove vlasnike među kolekcionarima dubljeg džepa. Radi se, ipak, o bezvremenskim komadima kojima vrijednost, očito, sve više raste.

 

 

Piše: T.L.

Fotografije: Instagram, product shots, CR Fashion Book

Pročitajte i...

Zašto tržište rabljenom odjećom buja dok sve drugo tone?

Renesansa cirkularne mode: vremena su se promijenila, a traganje za vintage blagom i kupovinom rabljene odjeće svukli su sa sebe veo srama i zadobili zasluženu popularnost. A, moramo priznati, i ponešto finije „buvljake“.

Još jedan fashion comeback za koji smo mislili da je ostao u prošlom stoljeću

Bili su zaštitni znak Kate Moss, nosila ih je Carrie, a danas Bella...

Dizajnerski trendovi vjenčanica kao da poručuju: "Go big or go home"

Unutar svoja četiri zida, dizajneri su maštali o raskoši

Modni vremeplov: kultni modeli cipela u suvremenoj interpretaciji

Cipele koje su obilježile dvadeseto stoljeće i nikada nisu izašle iz mode

Kako bi izgledalo boemsko vjenčanje na selu - u Chanelu?

Teatralna i bajkovita Chanelova revija podsjetila nas je na sve čemu se veselimo

'Pandemija nas je promijenila kao vrstu': Preslušajte kako zvuče nikad ispričane modne priče

Chanel je povezao neke od najinteresantnijih ljudi iz područja mode, glazbe, filma i umjetnosti kako bi porazgovarali o budućnosti kulture

▲ Povratak na vrh