Pucci svoju arhivu otvara kreativnim suradnicama, a prvi na redu je Koché!

04.02.2020.

Slično modelu koji prakticira Moncler, svake će sezone surađivati s drugim gostom dizajnerom

Pucci, talijanska modna kuća koju je davne 1947. osnovao  dizajner Emilio Pucci, poznata je po svojim specifičnim, šarenim printevima. I dan danas na spomen riječi Pucci, svakome tko se imalo razumije u modu, prva pomisao svakako će biti taj posebni, zakrivljeni print divnih žarkih boja. Iako je Pucci print ušao u modnu povijest, sam brend imao je uspone i padove, teško pronalazeći pravog kreativnog direktora koji će ga ponovno vratiti na vrh modnih zbivanja. Naime, nakon što je brend napustio osnivač, izmjenio se poprilično velik broj dizajnera koji su probali svojim kreativnim doprinosom staviti pečat na kultni brend.View this post on Instagram

Statement bold print from the emilio pucci Resort Fw19 Collection #puccivibes #emiliopucci #pucciresort19

A post shared by Emilio Pucci (@emiliopucci) on

Neki su, poput britanskog dizajnera Matthewa Williamsona, klasični print nastavili koristiti na sličan način kao što je to činio i osnivač, ne ostavivši nažalost neki veliki trag. Drugi su, poput dizajnera Massima Giorgetti-a (koji stoji i iza vlastitog uspješnog brenda MSGM) ili Petera Dundasa pokušali osuvremeniti Pucci, bilo modernom reinterpretacijom printa kod prvoga, ili dodatkom boho stila kod drugoga. No, niti jedan se nije uspio predugo zadržati te zadnjih sezona kolekcije dizajnira tim dizajnera pod vodstvom kćerke osnivača Laudomie Pucci.

Zato je najnovija vijest koju je nedavno objavio brend svakako korak u pravome smjeru! Naime, slično kao i Moncler koji pod svojim projektom Moncler Genius umjesto s jednim kreativnim direktorom surađuje s raznima (poput Simone Roche ili Pierpaola Picciolia iz Valentina), a izmjenjuju se sezonski, i Pucci planira otvoriti svoju riznicu arhivskih uzoraka, te dopustiti raznim dizajnerima da je reinterpretiraju na svoj način.

Prvi brend koji otvara ovu novu fazu jest Koché, jako hot francuska modna kuća pod kreativnom palicom Christelle Kocher, a koja je od osnutka 2015. godine jedna od najcjenjenih novih mladih dizajnerica. Kolekcija će biti predstavljena već sljedećeg mjeseca za vrijeme nadolazećeg Milanskog tjedna mode. Jedva čekamo vidjeti kako će Koché interpretirati legendarne kodove ove modne kuće!

 

 

Piše: J.R.

Fotografije: Instagram

Pročitajte i...

Amber Heard

Amber Heard zasjala na premijeri filma

Lijepa glumica zasjenila je muške kolege iz filma "Magic Mike XXL"

Gisele Bundchen radi punom parom

Iskusna manekenka unatoč majčinstvu ima vremena za uspješne projekte koji njenoj karijeri daju dodatni zamah

Monika Zubović, Seadro: "Nemamo više izgovora zašto ne bismo radili održivo"

Dobitnica ovogodišnje Elleove nagrade za održivost u modi i ljepoti je Monika Zubović kojoj je misao vodilja stvaranje u skladu s najvišim ekološkim i etičkim standardima

Fashion hotlist: Najznačajnije modne dizajnerice u 2020-oj

Tko su žene koje predvode trenutno najutjecajnije brendove modnog univerzuma

Chanelova Metiers d'art revija imala je samo jednu osobu u publici

Počasna gošća je ambasadorica i muza nove kolekcije

Marija Kulušić: "Ako sam išta naučila ove godine, to je da je sve moguće"

Dobitnica ovogodišnje nagrade ELLE Style Awards powered by H&M za najbolji modni dizajn otkriva što je za nju glamur

▲ Povratak na vrh