Raskošna posveta neprežaljenom dizajneru

29.09.2017.

Nakon spektakularne modne revije kojom nas je podsjetila na bogatu ostavštinu neprežaljenog Gianni Versacea, Donatella je osmislila još jedan hommage njegovoj modnoj viziji

Povodom dvadesete godišnjice Giannijeve smrti, Versace se svog začetnika prisjeća jedinstvenom tribute kolekcijom majica u prepoznatljivim Versace bojama i uzorcima.

Kao najpažljiviji kustos, Donatella je iz bogate Versace arhive odabrala nekoliko motiva koje je davnih devedesetih dizajnirala zajedno s bratom i predstavila ih u novom svjetlu kako bi mladim generacijama otkrila dio Versace povijesti i dizajnerskog koda.

Među uzorcima su se našle Giannijeve Vogue naslovnice i Marilyn Monroe iz kolekcije proljeće/ljeto 1991. oslikane u intenzivnim bojama inspiriranim pop-art tehnikama, uzorak Tresor de la Mer iz kolekcije proljeće ljeto 1992. s mediteranskim motivima poput školjki, koralja i bisera, zatim glamurozna kombinacija barokom inspiriranih zlatnih motiva i životinjskih uzoraka koje je Gianni obožavao te motivi iz kolekcije jesen/zima 1992. inspirirane indijanskom kulturom.

Svi su ti motivi dio umjetnosti i kultura kojima se Gianni Versace najčešće inspirirao i u kojima je prepoznavao emocije i poruke koje je želio prenijeti svojim kolekcijama. Raskošne, glamurozne i upečatljive, ove su majice Versace u malom i u potpunosti prenose njegovu modnu viziju što će bez sumnje privući brojne fanove jedinstvene Versace estetike.

Piše: Maja Karnik
Foto: Versace / Chiara Ferragni Instagram

Pročitajte i...

Povijesna revija za Versace

Prvi put ikada Donatellinom su pistom prošetale tri fantastične plus-size modelke: Jill Kortleve, Alva Claire i Precious Lee

Lijepe sestre Ferragni

Svi znamo talijansku poduzetnicu, modnu blogericu, influencericu i dizajnericu Chiaru Ferragni, a sad je vrijeme da upoznamo i ostatak njezine obitelji….

Bella Hadid i Chiara Ferragni otkrile su Tik Tok

Fashionistice su u izolaciji otkrile Tik Tok

Pogledajte naš izbor najzabavnijih videa koje su kreirale cure iz modnog svijeta

▲ Povratak na vrh