Recite zbogom fashion kalendaru na koji ste navikli

25.05.2020.

Saint Laurent i Gucci podvukli su crtu

Nakon što su prije koji tjedan iz kuće Saint Laurent najavili da odustaju od klasičnog sezonskog pristupa predstavljanja svojih kolekcija i da neće sudjelovati u Paris Fashion Weeku, važne vijesti sličnog profila stižu iz Guccija. 

U zapisima dnevničkog karaktera Notes From the Silence kreativni direktor Alessandro Michele objavio je kako Gucci okreće novu stranicu, ili konkretnije, da se oprašta od uhodanog modnog rasporeda u potrazi za prikladnijim načinom prezentacije i kreativnog stvaranja. Od sad će Guccije nove kolekcije biti pokazane kroz revije samo dva puta godišnje.

Da je korona pošteno potresla modni kozmos prilično je očito, no čini se da će iz poljuljane situacije izaći puno dobroga. Fashion svijet trebalo je reimaginirati već odavno, aktualni modeli ne samo da nisu održivi, već su i okrutni prema planeti i njezinim stanovnicima. Čini se da je među prvima na udaru hiperprodukcija zajedno s tradicionalnim modnim kalendarom, što svesrdno pozdravljamo!

Saint Laurent i Gucci spadaju u Kering konglomeraciju, a mi jedva čekamo čuti kako će na novu situaciju odgovoriti konkurentska supersila LVMH.

Piše: Lana Harjaček

Fotografije: Instagram

Pročitajte i...

Život ispod maske

„Budi ti. Ali nosi masku“, poručuje nam pop diva Lady Gaga. Svjetski celebi pridržavaju se uputa svojih kriznih stožera i disciplinirano stavljaju zaštitne maske svaki put kad napuste kuću, bez obzira idu li u shopping, na kavu ili, poput Kaie Gerber, u teretanu

Beach, please!

„Kad je nebo puno zvijezda, a more mirno i toplo, čovjek ima osjećaj da lebdi u svemiru“, konstatirala je glumica Natalie Wood. Ima li što ljepše od dana na plaži? Ili još bolje, večeri! Vrijeme je za putovanje prema moru, a ovo su cool sitnice koje bismo rado ponijeli sa sobom....

Brend koji smo obožavali zatvara se zbog korona krize

Njujorški Sies Marjan još je jedna ekonomska žrvta COVID-19 pandemije

Moda u doba korone

Kako izgleda "novo normalno" u domaćem modnom svijetu?

Pet fantastičnih knjiga koje su inspirirale modne kolekcije

Moda i književnost se vole: Virginia Woolf x Comme des Garçons, Frankenstein x Prada…

▲ Povratak na vrh