Recite zbogom fashion kalendaru na koji ste navikli

25.05.2020.

Saint Laurent i Gucci podvukli su crtu

Nakon što su prije koji tjedan iz kuće Saint Laurent najavili da odustaju od klasičnog sezonskog pristupa predstavljanja svojih kolekcija i da neće sudjelovati u Paris Fashion Weeku, važne vijesti sličnog profila stižu iz Guccija. 

U zapisima dnevničkog karaktera Notes From the Silence kreativni direktor Alessandro Michele objavio je kako Gucci okreće novu stranicu, ili konkretnije, da se oprašta od uhodanog modnog rasporeda u potrazi za prikladnijim načinom prezentacije i kreativnog stvaranja. Od sad će Guccije nove kolekcije biti pokazane kroz revije samo dva puta godišnje.

Da je korona pošteno potresla modni kozmos prilično je očito, no čini se da će iz poljuljane situacije izaći puno dobroga. Fashion svijet trebalo je reimaginirati već odavno, aktualni modeli ne samo da nisu održivi, već su i okrutni prema planeti i njezinim stanovnicima. Čini se da je među prvima na udaru hiperprodukcija zajedno s tradicionalnim modnim kalendarom, što svesrdno pozdravljamo!

Saint Laurent i Gucci spadaju u Kering konglomeraciju, a mi jedva čekamo čuti kako će na novu situaciju odgovoriti konkurentska supersila LVMH.

Piše: Lana Harjaček

Fotografije: Instagram

Pročitajte i...

Kako je Harry Styles učinio traper hlačice vrućima

... dok šeće u vrtu i raspravlja o umjetnosti.

Pet fantastičnih knjiga koje su inspirirale modne kolekcije

Moda i književnost se vole: Virginia Woolf x Comme des Garçons, Frankenstein x Prada…

#FashionReinvention prema receptu slavnih svjetskih dizajnera

Dok odbrojavamo dane do devetog izdanja Elle Style Awards, ove godine u znaku #FashionReinvention kampanje, osvrćemo se na rad nekolicine modnih kuća koje su kroz godine proživjele vlastite reinvencije, više ili manje uspješno.

Lateks - od fetiša do mainstreama

Prvo su ga nosili fetišisti, pa zatim zvijezde, a sada se sve češće javlja na modnim pistama. No je li taj sjajan materijal doista tako sexy?

Apsolutni početnici u redateljskoj fotelji

Filmska naiva za dizajnerske veterane

Imate li u ormaru 190 $ koje ste zamalo bacili?

Jeste li se u posljednjem velikom pospremanju ormara skoro riješili komada odjeće koje Gucci smatra posljednjim krikom mode?

▲ Povratak na vrh