Renesansa: biserni nakit je ponovno postao objekt želje

29.08.2020.

Biseri, biseri, biseri...

Biserne naušnice i ogrlice pomalo zaboravljene duboko u našim srcima dobile su drugu priliku u novoj sezoni. Zajedno sa svojim oblikom, koji je prestao biti savršeno glatki, biseri se prestaju povezivati s besprijekornim Stepfordskim suprugama, omogućujući im da se uvuku u razne avanture. Dizajneri su uobičajene idealne kugličaste oblike pretvorili u grube i asimetrične, čime je biser dobio svoju suvremenu varijantu.

 

 

U točnom prijevodu s portugalskog riječ “barok” označava “biser nepravilnog oblika.” Barok u svemu nastoji biti ekscentričan, poput bisera kada se radi o nakitu u nadolazećim sezonama. Veličina i asimetrija, kombinacija bisera s metalom, luksuz i teatralnost – tipično za suvremeni oblik nakita i za one koji se ne boje riječi “previše”. Na primjer, originalni broš Sonia Rykiel u obliku školjke može se upotrijebiti kao kopča jakne za prevelike dimenzije ili razrijediti bilo koji strogi izgled.

 

Naušnice na dugim lancima s perlicama od matičnjaka, manšete ukrašene kamenjem – biseri su stekli novu interpretaciju, ostajući sofisticirani i ženstveni. Udahnuvši novi život i reinkarnirajući se u nove forme, opet postaju sastavni dio stvaranja poetičnih kreacija. Prstenovi i naušnice apsolutno nezamislivog dizajna, više podsjećaju na halucinacije nego nakit.

 

 

Vječni klasik promijenio je svoju uobičajenu formu te postao odvažniji i veći. Perle statement veličine, masivne narukvice i naušnice koje dosežu ključnu kost.. Oživjeli u tisuću novih oblina, ne ostavivši nikoga ravnodušnim.

 

Piše: N.B.
Fotografije: Y/Project/Sonia Rykiel

Pročitajte i...

Biseri na skandinavski način

Upoznajte se sa sanjivim nakitom Sophie Bille Brahe

Ovog ljeta nosimo glomazne naušnice

Mali shopping vodič za statement naušnice

Avangardni pariški brend šokirao modni svijet!

Kampanja koja je definitivno - NSFW

15 komada bisernog nakita stvorenog za ljeto

Savršen dodatak svakoj ljetnoj kombinaciji!

▲ Povratak na vrh