Renesansa: biserni nakit je ponovno postao objekt želje

08.08.2019.

Biseri, biseri, biseri...

Biserne naušnice i ogrlice pomalo zaboravljene duboko u našim srcima dobile su drugu priliku u novoj sezoni. Zajedno sa svojim oblikom, koji je prestao biti savršeno glatki, biseri se prestaju povezivati s besprijekornim Stepfordskim suprugama, omogućujući im da se uvuku u razne avanture. Dizajneri su uobičajene idealne kugličaste oblike pretvorili u grube i asimetrične, čime je biser dobio svoju suvremenu varijantu.

 

 

U točnom prijevodu s portugalskog riječ “barok” označava “biser nepravilnog oblika.” Barok u svemu nastoji biti ekscentričan, poput bisera kada se radi o nakitu u nadolazećim sezonama. Veličina i asimetrija, kombinacija bisera s metalom, luksuz i teatralnost – tipično za suvremeni oblik nakita i za one koji se ne boje riječi “previše”. Na primjer, originalni broš Sonia Rykiel u obliku školjke može se upotrijebiti kao kopča jakne za prevelike dimenzije ili razrijediti bilo koji strogi izgled.

 

Naušnice na dugim lancima s perlicama od matičnjaka, manšete ukrašene kamenjem – biseri su stekli novu interpretaciju, ostajući sofisticirani i ženstveni. Udahnuvši novi život i reinkarnirajući se u nove forme, opet postaju sastavni dio stvaranja poetičnih kreacija. Prstenovi i naušnice apsolutno nezamislivog dizajna, više podsjećaju na halucinacije nego nakit.

 

 

Vječni klasik promijenio je svoju uobičajenu formu te postao odvažniji i veći. Perle statement veličine, masivne narukvice i naušnice koje dosežu ključnu kost.. Oživjeli u tisuću novih oblina, ne ostavivši nikoga ravnodušnim.

 

Piše: N.B.
Fotografije: Y/Project/Sonia Rykiel

Pročitajte i...

Ovog ljeta nosimo glomazne naušnice

Mali shopping vodič za statement naušnice

Avangardni pariški brend šokirao modni svijet!

Kampanja koja je definitivno - NSFW

15 komada bisernog nakita stvorenog za ljeto

Savršen dodatak svakoj ljetnoj kombinaciji!

Veliki povratak bisernog nakita

Donosimo vam 25 najljepših komada bisernog nakita iz aktualne ponude

▲ Povratak na vrh