Rihannina omiljena dizajnerica cipela ima novu kolekciju

24.12.2019.

Nova kolekcija sjajne Amine Muaddi

Početkom prosinca novinskim se stupcima proširila vijest da je Rihanna za dizajnericu cipela u svom brendu FENTY odabrala Aminu Muaddi, talentiranu dizajnericu koju je titulom “Designer of the Year” ovjenčao i Footwear News. Premda se mnogima može činiti kako se radi o novom zvjezdanom imenu na modnom nebu (ili ju poznaju samo kao lijepo lice s fotografija na Instagramu gdje pozira s it djevojkama), Amina Muaddi već neko vrijeme suvereno korača prema vrhu. I to ne samo kao lijepo lice! Nakon studija dizajna u Milanu, radila je kao stilistica za brojne modne magazine (uključujući Vogue) da bi ubrzo shvatila kako je za nju dizajniranje cipela najljepši način kreativne ekspresije.

Izradi cipela odlučila se posvetiti od samih početaka izučavajući zanat u Riviera del Brenti, talijanskoj četvrti pored Venecije tradicionalno poznatoj po izradi cipela. U Milanu je osnovala svoj prvi brend Oscar Tiye da bi se kasnije preselila u Pariz gdje je radila u atelieru poznatog dizajnera Alexandrea Vauthiera. Nakon što je skupila sva potrebna znanja i vještine, osnovala je brend s vlastitim imenom koji je brzo nakon pokretanja osvojio mnoge ljubiteljice mode koje obožavaju pomaknutu estetiku, ali i eleganciju i profinjenost te kvalitetu koju Amina Muaddi utisne u svaki svoj dizajn. Taj dizajn osvojio je i Rihannu čiji je stilist za glazbenicu kupio nekoliko Amininih cipela. Amina je sada izbacila i svoju novu kolekciju cipela za proljeće/ljeto 2020. otkrivši svega nekoliko fotografija u novoj kampanji. Jarke boje, elegancija i upečatljiv dizajn iznova su u fokusu. No, iako se radi o svojevrsnom teaseru, i jedan pogled je dovoljan da znamo kako će se i ova kolekcija popeti na vrh mnogih lista želja. Na našoj već je!

Piše: T.L.

Fotografije: Instagram, Amina Muaddi

Pročitajte i...

Rihanna objavila najekskluzivniju autobiografiju. Bilo bi je korisno pročitati

Limitirana queen-size verzija donosi jedinstveni uvid u život glazbenice i poduzetnice čiji je brend procijenjen na milijardu dolara

Čini se kako je Rihannin modni brend Fenty doživio fijasko: Što je pošlo po krivu?

Što je uzrok zatvaranja brenda megapopularne glazbenice i poduzetnice?

Grinč možda nije ukrao Božić, ali modnu industriju obojio je kako njemu paše

Mislili smo da su ove nijanse anomalija uoči Božića, no pojavljuju se novi komadi u Grinch zelenoj...

Bilo je tu i fudbalerka: Najdramatičnije promjene frizura slavnih u 2020.

Eksperimenti bojama i drastični rezovi: celebovi su pronašli svoju omiljenu razbibrigu za vrijeme boravka kod kuće

Ultimativni soundtrack za 2021: 12 glazbenih albuma za kojima naše uši žude

Što se nalazi na listi najiščekivanijih muzičkih izdanja koja će obilježiti godinu?

Stilska inspiracija: Amina Muaddi

Ženstvena dizajnerica kraljica je monokromatskih lookova

▲ Povratak na vrh