Manekenka prozvala nepripremljene vizažiste NYFW-a

20.02.2016.

Britanska manekenka Leomie Anderson žestoko je napala profesionalne vizažiste i frizere koji ne znaju raditi s tamnoputim modelima!

Manekenka koja je pistama na NYFW-u prohodala po nekoliko puta i koja je dosad nosila neke od najznačajnijih revija u modnom svijetu, Leomie Anderson, žestoko je napala vizažiste i frizere koji rade u backstage-u ne samo ovog fashion eventa, već i brojnih drugih važnih događanja. “Zašto su crni makeup artisti zauzeti plavim bjelkinjama i rasturaju njihov makeup, a ja moram donositi svoj vlastiti puder? Zašto ima više bijelih makeup artista nego crnih kad crni mogu raditi makeup svim rasama? Ovo je vjerojatno prva sezona da mi bijeli frizer nije rekao: ‘Ma radio sam ja kosu Naomi Campbell, znam što radim’.” Čini se da čak i na ovom eventu, od kojega u svakom smislu očekujemo maksimalnu posvećenost i profesionalnost, djelatnici nisu posve pripremljeni za svoj posao.

“Nije fer da nema dovoljno frizera i makeup artista koji znaju raditi sa svim rasama na profesionalnom nivou. Ne bismo trebale biti zabrinute dok sjedimo na stolcu profesionalca da nećemo izgledati najbolje moguće dok radimo svoj posao, o čemu ne moraju brinuti naše bijele kolegice,” oštro izvještava Leomie. Poznato je da je u visokoj modi još uvijek veliki nesrazmjer u broju bijelih i obojenih manekenki, no taj se problem adresira sa svih strana te ovako otvoreno prozivanje za propuste može samo pojačati fokus na pomake koji su u tom smislu nužni. Slične su probleme već istaknule Jourdan Dunn, Iman te Nykhor Paul, redom velika imena modne industrije—

leomie

Fotografije; Profimedia

Pročitajte i...

ELLE NYFW: najvažnije revije, novi trendovi i dizajneri za koje ćete tek čuti

Što smo vidjeli ovog tjedna na New York Fashion Weeku?

Kineskoj dizajnerici odbijena viza za prisustvovanje New York Fashion Weeku

Odbijenica dolazi u vrijeme kada New York pokušava postati što otvoreniji međunarodnim dizajnerima

Kako izgleda modna revija u New Yorku uz kavu i kolače?

Restoranska atmosfera na reviji Ralpha Laurena

Hoće li Kanye West nastupiti na Tjednu mode u New Yorku?

Šuška se da bi mogao nastupiti na nekoj od revija

Domaći brend u pohodu na New York Fashion Week

Ekskluzivno za ELLE talentirana dizajnerica nam je odgovorila na par pitanja o novoj kolekciji

▲ Povratak na vrh