Supermodeli se okupili povodom 40. godišnjice Michaela Korsa u modnom biznisu

michael kors
22.04.2021.

Modnu reviju Michael Korsa u New Yorku nosile su Naomi Campbell, Bella Hadid, Helena Christensen, Irina Shayk...

U New Yorku ove godine nije bilo tradicionalnog tjedna mode, ali modna događanja nisu izostala. Posebno se istaknula revija njujorškog dizajnera Michaela Korsa kojom je obilježio 40 godina svog djelovanja u svijetu mode.

Tom su prigodom modnom pistom, točnije, 45. ulicom sa svjetlima Broadwaya i žutim taksijima u pozadini, hodale neke od najvećih supermodela devedesetih, ali i nove generacije. Helena Christensen, Shalom Harlow, Naomi Campbell, Carolyn Murphy, Karen Elson, Bella Hadid, Ashley Graham samo su neka od najzvučnijih imena koja su vratila blještavilo na Broadway.

Kolekcijom dominiraju toalete i koktel haljine u zlatnim i srebrnim šljokicama, klasični kaputi na dvostruko kopčanje te kreacije u intenzivnoj crvenoj boji, a dizajnerova inspiracija i motivacija bila je želja za izlascima i blještavilom noćnog života.

Revija je započela porukom glumaca koji su podsjetili da čak 87,000 radnika na Broadwayu još od početka pandemije čeka povratak na posao te pozvali na doniranje dobrotvornoj organizaciji Actor’s Fund. Revija je započela izlaskom modela iz kultnog Sardi’sa, a završila impozantnom pojavom ‘Crne pantere’ Naomi Campbell u sjajnoj crnoj toaleti.

Piše: Kristina Stakor

Foto: Profimedia

Pročitajte i...

baloner

Kako stilizirati baloner po uzoru na top modele?

Baloner je vječni komad koji ide na apsolutno sve i idealan je za ovo promjenjivo vrijeme, a kako ga nositi ovog proljeća, pokazale su Gigi, Kendall i drugi modeli

karen elson

Supermodel Karen Elson razotkriva naličje modne industrije. I nije neki prizor...

'Velika iluzija mode jest da gradi sliku žena kao moćnih božica, ali iza kulisa nemamo prava'

yolanda hadid

Sportski stil majke supermodela Belle i Gigi - Yolande Hadid

Yolanda provodi puno vremena s unučicom, ali njezin stil nimalo ne izgleda kao stereotipni stil jedne bake

Što možemo naučiti od supermodela? Da je nakon pada najvažnije ustati sa stilom!

Simbolički gledano, naš je život posljednjih mjeseci nalik kultnoj reviji Vivienne Westwood iz 1993..: mi u ulozi Naomi Campbell, a protekla godina u ulozi onih nestabilnih platformi u kojima se slavna manekenka stropoštala na modnu pistu. I što je još važnije - ustala s osmijehom

▲ Povratak na vrh