Saint Laurent predstavio rodno neutralnu kolekciju!

29.01.2020.

Komadi koje mogu nositi i žene i muškarci mogu se ekluzivno pronaći na njemačkoj MyTheresi!

Već par sezona, osim o trenutno najpopularnijoj temi- održivosti, u modnim se krugovima puno priča i o genderless modi, odnosno onoj rodno neutralnoj. Dizajneri kao da više ne žele propagirati kojem bi spolu što odgovaralo- ako žele, muškarci mogu nositi naoko feminine komade poput recimo ružičaste košulje s volanima, a žene utilitarni praktični bojlersuit ili slične maskuline komade. Čini se da su se modne granice između ženske i muške mode gotovo izbrisale, što svesrdno pozdravljamo!

Jedan od vodećih modnih brendova, pariški Saint Laurent, novom capsule kolekcijom pridružio se ovome trendu. Gender-neutral kolekcija, sastoji se od komada koji nisu isljučivo namijenjeni samo jednom spolu, već otvoreni za nošenje svakome tko ih poželi obući. Ekskluzivno dostupna na njemačkom luksuznom webshopu MyTheresi, sastoji se od komada u rokerskom stilu, po kojemu je brend Saint Laurent, dizajniran pod palicom genijalnog Anthonya Vaccarella, dobro poznat!

Popratna kampanja prikazuje modele oba spola kako u dineru i motelu nekog provincijskog američkog gradića šeću odjeveni u super cool unisex modele brenda- bijeli sako i crne kožne skinny hlače jednako dobro stoje i ženskom i muškom modelu, kao i ostali komadi iz kolekcije poput boemskog oversize kardigana , avijatičarskih naočala ili brogue te kaubojskih cipela.

Ako i vi želite izgledati ovako cool, odjenuvši se u jednakom stilu kao i vaš najbolji prijatelj ili dečko, trk do MyTherese, gdje je kolekcija već dostupna! Mi smo već počeli štedjeti za neke od ovih super komada!

 

 

Piše: J.R.

Fotografije: Saint Laurent

Pročitajte i...

Glumica Charlotte Rampling zvijezda jezivog kratkog filma za modnu kuću Saint Laurent

Nakon opuštajućeg bijega u pustinju, Anthony Vaccarello donosi nam bijeg iz šume

Nova Saint Laurent kolekcija nudi nam bijeg - u pustinju

Modna kolekcija za ljeto 2021. posvećena je slobodi kretanja

Mala povijest rodno neutralne mode

U trenutku kada je odjeća nepovratno daleko od svojih funkcionalnih korijena, a jedina je dominanta u modi razgranati eklekticizam, brojni dizajneri promišljaju estetiku koja napušta konvencije «muške» i «ženske» mode. Naizgled se bližimo budućnosti u kojoj će krute šablone zamijeniti igre u svim nijansama mogućeg spektra te se postavlja pitanje – treba li uopće modi rod?

Lateks - od fetiša do mainstreama

Prvo su ga nosili fetišisti, pa zatim zvijezde, a sada se sve češće javlja na modnim pistama. No je li taj sjajan materijal doista tako sexy?

Odvažna kombinacija boja koju ćemo ove hladne sezone obožavati

Inspiracija s modnih pisti za kombinacije u kojima je nemoguće proći neprimijećeno

Snaga suptilnog seksepila

It's getting hot in here...

▲ Povratak na vrh