Sarah Burton proglašena modnom predvodnicom

29.11.2019.

Nagrada posebnog priznanja na Fashion Awards

Sarah Burton, kreativna direktorica Alexander McQueena, dobitnica je nagrade Trailblazer (eng. pionir, inovator)  na ovogodišnjim Fashion Awards.

Burton će primiti nagradu 2. prosinca u Royal Albert Hallu za svoj osobni i vizionarski, narativni pristup McQueenovoj kolekciji za proljeće / ljeto 2020. godine. Njezin mukotrpni trud nije prošao nezapaženo, a pohvaljena je i za izvanrednu razinu umijeća krojačkog zanata u Velikoj Britaniji, ističući vještine važne za samo marku, ali i ostatak industrije.

Ove godine lansiran je edukativni program u vodećoj trgovini Alexandera McQueena u londonskoj ulici Bond, inovativnom maloprodajnom prostoru namijenjenom poticanju novih talenta i studenata širom Velike Britanije. Burton je osnovala obrazovni program koji povezuje sveučilišta i fakultete iz cijele zemlje nudeći studentima mogućnost da unaprijede svoje znanje dizajna i zanata uz pomoć članova McQueen tima. Projekt je započeo u Velikoj Britaniji i bit će implementiran na međunarodnoj razini u nadolazećim godinama.

Caroline Rush, zvršna direktorica BFC-a u izjavi za FashionUnited rekla je: „Sarahin osnažujući i narativni pristup kolekcijama i njezina usredotočenost na zajednicu i poštovanje zanata, tehnologije i engleskog nasljeđa ono je što ju je učinilo jednom od najcjenjenijih dizajnera našeg vremena.“

Nastavila je: „Njezin trud u širenju svoje vizije i dijeljenju stručnosti s budućim generacijama modnih dizajnera bilo je izvanredno. Ona je nevjerojatan izvor inspiracije za mnoge generacije koje dolaze i veselimo se što ćemo s njom proslaviti u Londonu u prosincu.“

Nagrada Trailblazer uvedena je na Fashion Awards 2018. godine i jedna je od nagrada koja glasi kao posebno priznanje, slaveći najbolje inovatore i kreativce u modi, čiji je rad u protekloj godini mijenjao reljef modne scene i industrije.

Piše: D.M.

Fotografije: Instagram

Pročitajte i...

▲ Povratak na vrh