Šest brendova koji mijenjaju način kako se kupuje luksuzni nakit

10.09.2018.

Novi načini online kupnje skupocjenog nakita

Pristupačan luksuzni nakit može zvučati kao oksimoron, no zahvaljujući procvatu direktne online prodaje i to se mijenja, a veliku ulogu u promociji ima i Instagram.

 Brend Ceremony je baziran u Los Angelesu, a prodaje samo prstenje za posebne trenutke, kao što su svadbe, zaruke, diplome i slično.  Flont dozvoljava da se komadi probaju prije kupnje pa se u sklopu tri vrste članarine može posuditi nakit na tri dana. Cijena članarine se kreće od 229 dolara naviše.

AUrate je poznat po održivom načinu izrade nakita od zlata, japanskih bisera i dijamanata. Specifičnost njihove prodaje je što imaju kviz na osnovu kojeg pošalju besplatno pet komadan nakita i daju kupcu tjedan dana da odluči što mu se  sviđa i vrati ono što mu se nije dopalo. Naplačuju samo komade koje se odluči zadržati.

Vrai and Oro je brend lansiran 2014. godine, a nude dizajn studio u kojem se možete igrati dizajnera zaručničkog prstenja s 3500 mogućih kombinacija. Jednom kad dizajnirate svoj prsten proizvedu ga u Los Angelesu i zatim šalju na kućnu adresu.

Mejuri vole Instagram influenceri pa ga se često može vidjeti na društvenim mrežama. Budući nije skup kao tradicionalan luksuzni nakit lako si ga se može priuštiti. Za razliku od drugih brendova Mene radi s 24-karatnim zlatom, a cijena svakog komada ovisi o vrijednosti čistog zlata u trenutku kupovine nakita plus naknada za dizajn i izradu.

 

 

Piše: V.S.
Foto: Product shots/ @ceremony.us

Pročitajte i...

Dodir zlata na prstima

5 primjera hit manikure

Biseri na skandinavski način

Upoznajte se sa sanjivim nakitom Sophie Bille Brahe

Nenad Sovilj donosi novu kolekciju - konkretnog ali i simboličnog značenja - Metamorphosis

Jeste li ikada promijenili svoj stav? Kada, zbog koga ili čega? Neka nakit to napravi za vas.

Želite novi nakit Virgila Abloha? Morat ćete prvo proći ovaj test

Abloh će osobno odlučiti jeste li ga zaslužili

▲ Povratak na vrh