Isprva otkazani Shanghai fashion week ipak se održava virtualno!

29.03.2020.

Je li ovo budućnost i ostalih otkazanih evenata?

Logično je da su se posljednjih tjedana, uslijed trenutne situacije, krenuli otkazivati brojni modni te showbiz eventi. Filmski festival u Cannesu, Eurovizija, Met Gala te prezentacije cruise kolekcija brojnih luksuznih brendova samo su neke od manifestacija koje se zbog globalne pandemije nisu u mogućnosti održati.

Jedan od otkazanih evenata bio je i šangajski modni tjedan, koji se trebao održati od 26.-30. ožujka. Razumljivo, ipak se nalazi žarištu epidemije, Kini. Iako se situacija u ovoj zemlji posljednih tjedana poboljšala te ljudi ponovno izlaze na ulice, otvaraju se kina te nastavljaju sportske manifestacije, ovaj tjedan mode nije među njima.

Shanghai Fashion Week

No, umjesto klasičnog fashion weeka za koji je ipak prerano, organizatori su ga ipak odlučili održati, ali online! Naime, u istom vremenskom periodu , održava se virtualni fashion week, u suradnji s kineskom mega online platformom Alibabom, točnije njegovim popularnim websiteom Tmall-om, kao i live streaming shopping siteom Taobao live.

Brendovi, među kojima su kineski Angel Chen te Yirantian, ali i američki Diane Von Furstenberg, revije ili prezentacije održavaju putem livestreama, a gledatelji mogu i kupiti neke od predstavljenih komada, po principu See-now, buy now, preko Alibabovih onlina dućana, samo klikom na tipku svojih pametnih telefona. Kolekcije za sezonu jesen/zima 2020. ukupno će predstaviti 150 brendova. Ovo su velike vijesti za modni svijet jer daju nadu da se pronašao način da modna industrija ne stane i u ovim teškim danima kad se mnogi dizajneri boje za budućnost svojih brendova.

Online kupnja na shanghai fashion weeku

Kina je ovim online fashine weekom uistinu pokazala svoju tehnološku nadmoć, i snagu Alibabine mreže online dućana i livestream servisa. Ovo je na neki način uvid u moguću budućnost modnih tjedana, čak i nakon trenutne pandemije. A možda i ideja kako virtualno održati još koji od evenata otkazanih zbog trenutne situacije. Ostaje vidjeti hoće li još netko slijediti ovaj model.

 

Piše: J.R.

Fotografije: Instagram

Pročitajte i...

10 lookova Jeanne Damas koje ćemo ovo ljeto kopirati  

Ova cool Parižanka drži se pravila: „the more effortless you look, the more chic you look“. A ovo su njezine opuštene ljetne kombinacije u kojima vidimo i vas...

Filmska stilska inspiracija: Scarface

Uz naše naputke rekreirajte jedan ženski i jedan muški look iz kultnog filma

Dobrodošli u klub Tropicana!

 Nikad se nećemo zasititi uzoraka koji nas asociraju na tropske krajeve, njihove živopisne nijanse te svu raskoš egzotične flore i faune...

Stilska inspiracija: Tamara i Salomé Mory

Moderni pariški chic lijepih sestara

▲ Povratak na vrh