Isprva otkazani Shanghai fashion week ipak se održava virtualno!

29.03.2020.

Je li ovo budućnost i ostalih otkazanih evenata?

Logično je da su se posljednjih tjedana, uslijed trenutne situacije, krenuli otkazivati brojni modni te showbiz eventi. Filmski festival u Cannesu, Eurovizija, Met Gala te prezentacije cruise kolekcija brojnih luksuznih brendova samo su neke od manifestacija koje se zbog globalne pandemije nisu u mogućnosti održati.

Jedan od otkazanih evenata bio je i šangajski modni tjedan, koji se trebao održati od 26.-30. ožujka. Razumljivo, ipak se nalazi žarištu epidemije, Kini. Iako se situacija u ovoj zemlji posljednih tjedana poboljšala te ljudi ponovno izlaze na ulice, otvaraju se kina te nastavljaju sportske manifestacije, ovaj tjedan mode nije među njima.

Shanghai Fashion Week

No, umjesto klasičnog fashion weeka za koji je ipak prerano, organizatori su ga ipak odlučili održati, ali online! Naime, u istom vremenskom periodu , održava se virtualni fashion week, u suradnji s kineskom mega online platformom Alibabom, točnije njegovim popularnim websiteom Tmall-om, kao i live streaming shopping siteom Taobao live.

Brendovi, među kojima su kineski Angel Chen te Yirantian, ali i američki Diane Von Furstenberg, revije ili prezentacije održavaju putem livestreama, a gledatelji mogu i kupiti neke od predstavljenih komada, po principu See-now, buy now, preko Alibabovih onlina dućana, samo klikom na tipku svojih pametnih telefona. Kolekcije za sezonu jesen/zima 2020. ukupno će predstaviti 150 brendova. Ovo su velike vijesti za modni svijet jer daju nadu da se pronašao način da modna industrija ne stane i u ovim teškim danima kad se mnogi dizajneri boje za budućnost svojih brendova.

Online kupnja na shanghai fashion weeku

Kina je ovim online fashine weekom uistinu pokazala svoju tehnološku nadmoć, i snagu Alibabine mreže online dućana i livestream servisa. Ovo je na neki način uvid u moguću budućnost modnih tjedana, čak i nakon trenutne pandemije. A možda i ideja kako virtualno održati još koji od evenata otkazanih zbog trenutne situacije. Ostaje vidjeti hoće li još netko slijediti ovaj model.

 

Piše: J.R.

Fotografije: Instagram

Pročitajte i...

Franka Batelić okupila svjetske glazbenike za energičan nastup na Samsung virtualnom eventu

Nakon vrlo uspješne suradnje s poznatim svjetskim glazbenicima za megahit Watermelon, Franka je ponovno okupila A listu svjetskih glazbenika i producenata za nastup povodom predstavljanja Samsung Galaxy S21 serije pametnih telefona u Hrvatskoj, koji se snimao na relacijama Los Angeles - New York - Zagreb.

elle boutique

Ljeto nam se vratilo! A sve savršene ljetne kombinacije možete pronaći na Elle Boutiqueu - upravo sada

Zagrebačka špica preselila se u zelenu oazu Dežmanovog prolaza gdje se u opuštenoj atmosferi družimo uz koktele i vrhunski modni dizajn

elle boutique

Izdvojili smo 20 komada za ljeto sa stilom

Sve što vam je potrebno kako biste se ovog ljeta osjećali i izgledali odlično pronaći ćete danas na Elle Boutiqueu!

MALEZA će na Elle Boutiqueu predstaviti elegantne komade koje će žene nositi sa samopouzdanjem

Svaka žena u ormaru treba dobro odijelo i haljinu, a upravo takve komade pronašli smo u ponudi brenda MALEZA

krie design

Kreacije u kojima će stvarne žene izgledati i osjećati se - božanstveno

Svevremenske kolekcije Krie Designa nadahnute su stvarnim i moćnim ženama koje odjeći daju sasvim novu dimenziju, a ekskluzivne komade pronaći ćete na subotnjem Elle Boutiqueu

VENA candy

VENA candy ima nevjerojatno vesele ljetne torbice

Torbice s uzorcima i perlicama možete pronaći u subotu na Elle Boutiqueu

▲ Povratak na vrh