Silvio Vujičić razvio nove pigmente iz cvijeta ljiljana koje će predstaviti u novoj kolekciji na Touch Me festivalu

09.09.2020.

Međunarodno priznati modni brend E.A. 1/1 S.V. na KONTEJNER-ovom Touch Me festivalu predstavit će jedinstvenu modnu kolekciju inspiriranu temom isprepletenosti biljnog svijeta i ljudi.

Umjetnik i dizajner Silvio Vujičić na KONTEJNER-ovom međunarodnom trijenalnom Touch Me festivalu, koji će se održati od 17. rujna do 3. listopada u industrijskoj HALI V Tehničkog muzeja Nikola Tesla u Zagrebu, predstavit će jedinstvenu modnu kolekciju brenda E.A. 1/1 S.V. naziva The Lilies Series koja je posebno razvijena za Touch Me izložbu i festivalski pop-up dućan.

E.A. 1/1 S.V. The Lilies Series

Kolekcija je inspirirana botaničkim crtežima Les Liliacées, slikara Pierre-Joseph Redoutéa, objavljenima između 1802. i 1816. godine, a razvijena je specifičnim dizajnerskim postupkom. Odjevni predmeti The Lilies Series prožeti su uvezenim crtežima erotizirane flore i faune te pigmentom nastalim ubrizgavanjem cvjetova bijelog ljiljana u organske i mineralne otopine.

Pigment je novonastala boja koja se, brendu prepoznatljivim prozirnim silikonom, trajno aplicira na pamučnu bijelu majicu kao dio kolekcije.Silvio Vujičić u The Lilies Series stvorio je zbirku kurioziteta kojom isprepleće suvremene dizajnerske procese i simboličku povijest umjetničkog stvaranja.

E.A. 1/1 S.V. The Lilies Series

Festival istražuje nove oblike suživota između živih bića, prirode i tehnologije

U jeku krize i zabranjenih dodira Touch Me festival kroz izložbe, performanse, diskurzivni program, razgovore s umjetnicima, filmski program i radionice istražuje nove oblike suživota između živih bića, prirode i tehnologije. Renomirani umjetnici koji stvaraju na granici umjetnosti, znanosti i tehnologije predstavit će svoje radove na do sada najvećem međunarodnom Touch Me trijenalu.

Program šestog izdanja okuplja radove s područja istraživačke i interdisciplinarne umjetnosti i eksperimentalnog zvuka, a uz centralnu izložbu i filmski program donosi izložbeni i izvedbeni program pod KONTEJNER-ovom kustoskom koncepcijom u sklopu dva europska projekta: EMAP – European Media Art Platform i Re-Imagine Europe.

Centralna Touch Me izložba koju kuriraju slovenski kustos Jurij Krpan (Galerija Kapelica, Ljubljana)te hrvatske kustosice Klara Petrović i Luja Šimunović (KONTEJNER, Zagreb)promišlja o biotehnološkim i drugim mogućnostima hibridne, simbiotične i kimerične isprepletenosti živih, ali i neživih bića te istražuje što se događa kad se istinski riješimo opozicija priroda – kultura, živo – neživo, čovjek – ne-čovjek. 

Tekst: Press
Fotografije: Press, Ivan Slipčević

Pročitajte i...

Upoznajte Taavija Suisala, umjetnika koji izlaže na Touch Me festivalu

Razgovarali smo s Taavijem Suisalom, estonskim umjetnikom koji djeluje u kontekstima tehnologije, zvuka i performansa, miješajući tradicionalne i suvremene senzibilitete

Ne propustite Touch Me festival koji počinje već sutra!

Touch Me festival ove jeseni ponovno istražuje veze umjetnosti i znanosti

Hrđa kao glavni motiv nove kolekcije Silvija Vujičića

Kolekcija pod nazivom "Rust Bloom" specifična je po tehnologiji u proizvodnji tekstila i po kombinaciji suvremenih krojeva s onima iz 17. stoljeća

Otkrijte novu mušku kolekciju Silvija Vujičića

Silvio Vujičić predstavlja još jednu do zadnjeg detalja promišljenu mušku kolekciju za svoj brend E.A. 1/1 S.V.

Hrvatski streetwear brendovi koje volimo

Hrvatska streetwear scena sve je bogatija iz godine u godinu, a mi smo odlučili izdvojiti nekoliko brendova čiji rad vjerno pratimo

Otkrijte novu žensku kolekciju Silvija Vujičića

Stigla je nova ženska kolekcija brenda E.A. 1/1 S.V. iza kojeg stoji dizajner Silvio Vujičić

▲ Povratak na vrh