Sjećate se cipela ‘kopita’? Čini se da je Kim Kardashian najavila novu suradnju Maison Margiele i Reeboka

12.01.2021.

Je li na pomolu novo sportsko izdanje kultnih Tabi?

Malo je modela obuće koji mogu izazvati tako snažno podijeljena mišljenja kao podijeljeni nožni prsti cipela Tabi. Predstavljen u kolekciji za proljeće/ljeto 1989., model Tabi modne kuće Maison Margiela, otada je doživio brojne verzije: čizmice na blok petu, visoke, niske, salonke, balerinke, mokasine, natikače, tenisice…

Inspirirane su japanskim čarapama istog imena koje su odvajale palac od ostalih nožnih prstiju, a upotrebljavale su se od 15. stoljeća, te je njihova boja ukazivala na status onoga koji ih nosi, početkom 20.st. počele su se proizvoditi čizme sličnog izgleda namijenjena uglavnom fizičkim radnicima. 1950-ih, prvi proboj tabi stila na zapadno tržište iskušao je proizvođač tenisica Onitsuka danas Asics), no u fokus modno osviještene javnosti dolazi tek s Margielinim modelima, a danas se smatra klasikom i jednim od simbola bezvremenskog stila.

Prva suradnja Maison Margiela i Reeboka bila je predstavljena na reviji prošlog siječnja na Paris Fashion Weeku, kada su modeli prošetali pistom u glomaznim tenisicama i gležnjačama koji na neobičan način spajaju tenisice i haute couture, u verziji koju su neki kritičari prozvali frankensteinovskim čudovištem obuće.

I premda im cijena nije sitnica, očito je da interes postoji, jer nakon te serije, stiže i nova, za koju još nema službene objave već se za nove tenisice doznaje iz Instagram storyja koji je objavila Margielina obožavateljica i klijentica Kim Kardashian, kako prenosi Footwear News. Čini se da je rezultat nove suradnje malo umjerenija varijanta više orijentirana na sport, spoj klasičnih Reebok tenisica i tabi cipela, a kada će biti dostupna, te koje sve modele uključuje ta kolekcija – iščekujemo novosti.

Instagram: kimkardashian

 

Piše: Kristina Stakor

Foto: Profimedia, instagram kimkardashian, Maison Margiela

Pročitajte i...

Kad se sjetimo ovakvih usana... Makeup trend devedesetih doživljava renesansu

Već neko vrijeme na društvenim mrežama primjećujemo da su glavne zvijezde makeup lookova tamni lip lineri

Zamjena za ceker koja košta više od kuće: kako je Birkinica postala kolekcionarsko blago

Nepraktične košare koje je nosila Jane Birkin inspirirale su Hermès da dizajnira praktičnu i elegantnu kožnu torbu koja je mnogo više od modnog dodatka

Kako postići da svako odijevanje bude poput shoppinga u luksuznom butiku

Događa li vam se često da stanete pred ormar i pomislite - nemam što obući?

Taman kad smo pomislili da stvari kreću nabolje, 'uskrsne' najneudobniji trend iz '90-ih

Povratak trenda s kraja 1990- ih i početka 2000-ih koji nismo priželjkivali

Šuškanja sve glasnija: Još jedan high-profile razvod na horizontu?

Nije nužno iznenađenje, ali kraj Kimyea obilježit će kraj ere…

Kim Kardashian na Božić pokazala nevjerojatne trbušnjake

Za njih nije zaslužna njezina osobna fitness trenerica...

▲ Povratak na vrh