Skrivene metafore i glamurozni modni momenti u najnovijem spotu Due Lipe

16.02.2021.

Spot za novi singl 'oživljava' dva raskošna filma: 'Great Gatsby' i 'Titanic'

Novi singl Due Lipe govori o vezi koja je na izdisaju i nadi da će se razići bez gorčine i zamjeranja. Dua svoju pjesmu izvodi na pozornici dok gostima u sali serviraju jastoge za večeru, a restoran se, kako kasnije doznajemo, nalazi na Titanicu. Trenutke prije poznate katastrofe Dua Lipa svojim nas haljinama vodi na (ne baš povijesno točan, ali to je manje bitno) vremeplov u prošlost, ostajući vjerna konceptu albuma Future Nostalgia.

Njezine svjetlucave haljine vode nas u Art Deco razdoblje desetak godina kasnije od potonuća Titanica, a ako su vam se outfiti učinili poznatima, to je možda zato što je Duin stilist Lorenzo Posocco odabrao haljine koje je Miuccia Prada u suradnji s Catherine Martin dizajnirala za film Great Gatsby Baza Luhrmanna.

Povijesni događaj, knjiga i film završili su tragično, a za pretpostaviti je da tako završava i opjevana veza u novom singlu, kao i beznadni pokušaj za prijateljski prekid. No nije sve baš tako crno, pa kraj loše veze nije razlog za tugovanje, a u spasu jastoga koji se vraćaju u more i sjetnom licu Due Lipe koja pjeva u brodu za spašavanje prepoznajemo nadu u novi i bolji početak.

Piše: Kristina Stakor

Foto: Profimedia

Pročitajte i...

Stari normalni crveni tepih: Najbolji lookovi sinoćnje dodjele Grammyja

Neka od najvećih glazbenih imena pojavila su se na pozornici, a nama je to bila prilika da ponovno vidimo zvijezde u akciji (i cool dizajnerskim kombinacijama)

Rukom oslikane hlače najnoviji su modni odabir Due Lipe koji želimo nositi!

Spoj punk i djetinje estetike je apsolutni must-have

▲ Povratak na vrh