Spužvabob kao zvijezda nove šarene Nike linije

27.07.2019.

Sportski div u suradnji sa zvijezdama pop kulture i sporta

Koliko ste se puta našli u situaciji da se jednostavno ne želite, niti nakratko, oprostiti od ekrana jer su vam likovi iz serije prirasli srcu, takoreći, više od članova obitelji? Fanovi Spužvaboba Skockanog uskoro se uopće neće morati odvajati od svojih omiljenih animiranih likova. Naime, Nike i Viacom Nickelodeon Consumer Products najavili su kako je njihova suradnja s košarkaškom zvijezdom Brooklyn Netsa, Kyriem Irvingom, urodila plodom te će uskoro lansirati mini-kolekciju od 5 pari tenisica.

U asortimanu će se, osim tenisica, naći majice, trenirke i ruksaci, sve s motivima naše najdraže spužve. Nikeovi znalci, a pogotovo košarkaši među njima, će se razveseliti kada čuju da su dva modela upravo Kyrie 5 i Kyrie Low 2 – tenisice koje su nastale prijašnjom suradnjom između Irvinga i Nikea. U ta su dva dizajna uloženi tjedni istraživanja ne bi li postali što uvjerljivije košarkaške tenisice poput famoznog modela Air Jordan.View this post on Instagram

The Nike Kyrie x SpongeBob SquarePants Collection releases globally on August 10, 2019.

A post shared by zSneakerHeadz (@zsneakerheadz) on

Svaki model inspiriran je jednim od likova serijala za koji se već sad sluti da bi mogao postati legenda kalibra Simpsona. Spužvabob tenisica poroznog je gornjišta te smeđe-crvenog đona, dok je ona inspirirana Patrikom ružičasta sa zelenim naglascima, a bijela s detaljem cvjetića predstavlja Lunu… shvaćate kamo ovo ide. Usto, s gazišta svakog para smiješi se, ili u Kalamarkovom slučaju, mršti, odgovarajući lik. U konačnici, sve izgleda puno bolje nego što zvuči. Osim boja, zanimljiv je i twist na sam dizajn Nikeovog loga: kvačice sukladno stiliziranih oblika i tekstura te prepoznatljivi font naslova animiranog serijala.

Obožavatelji će tenisice s motivima stanovnika Bikini Doline naći na Nikeovom sajtu od 10. kolovoza, a cijena će im za američko tržište iznositi $130 ili 860 kuna.

Piše: D.M.
Fotografije: Instagram

Pročitajte i...

▲ Povratak na vrh