Staša Randall predstavlja novu kampanju s Anitom Dujić u glavnoj ulozi

21.11.2019.

Kampanja za novu kolekciju dizajnerice s londonskom adresom

Klasika čistih linija uz poneki neočekivani zaokret ili pomalo edgy detalj ono je što odlikuje dizajn hrvatske dizajnerice s londonskom adresom Staše Doblanović Randall. Iako inspiraciju pronalazi u modernoj arhitekturi, azijskoj modi i kolopletu različitih kultura koje susreće na ulicama Londona, ono što ju posebno pokreće je istraživanje fenomena koji strani mediji nazivu “modest fashion”, a koji u posljednje vrijeme privlači sve više interesa osviještene modne publike.

Nakon što je u listopadu po drugi puta hrvatskoj publici predstavila svoju modnu priču na pisti Bipa FASHION.HR-a, okupila je niz domaćih modnih profesionalaca i snimila kampanju za kolekciju “Diversus”. Vizuale kampanje svojim je objektivima ovjekovječio popularni fotografski dvojac Franjo Matković i Senja Vild, za frizuru je zaslužan Mijo Majhen, a šminku potpisuje mlada vizažistica Laura Zanetti dok je ulogu zaštitnog lica kampanje preuzela predivna Anita Dujić.

“Kolekcija ‘Diversus’ nastavak je vlastitog istraživanja bambusa te održivosti mode i jednakosti. Od samog početka stvaranja ideja je bila spojiti prirodne i reciklirane materijale s bambusom kao i s drvom. Volim pomiriti i uskladiti različitosti, senzibilna sam prema drugačijima – od žena raznih konstitucija, godina, preko osoba drugačijih vjerskih svjetonazora pa sve do osoba s poteškoćama, stoga je i logičan naziv kolekcije ‘Diversus'”, izjavila je dizajnerica povodom izlaska kampanje za kolekciju namijenjenu aktualnoj sezoni jesen/zima 2019/20.

“Diversus” kolekcija povezana je i na neki se način nadovezuje na prethodnu kolekciju – krenuvši od boja i krojeva koji su sada dodatno razrađeni. Staši je posebno važna struktura materijala te izuzetno pazi na njihov odabir pa se kroz kolekciju provlače materijali kao što su prirodni pamuk, vuna, konoplja, bambus i reciklirani polyester s mješavinom viskoze. Osim materijalima, Staša veliku pažnju pridaje i izradi te krojevima koji su minimalistički, a paleta boja provlači se od zemljanih tamnijih tonova, modre, crne, camel, sive i bijele boje koja osvježava i neizostavni je dio Stašinih kolekcija, pa sve do bambusa koji ima vrlo zanimljivu strukturu i boju. Cijela kolekcija sastoji se od 14 stylinga, a čine je minimalistički kaputi, haljine s rezovima koji prate liniju tijela, hlače ravnog kroja na crtu, bluze spuštenih ramena…

Piše: T.L.

Foto: Franjo Matković i Senja Vild

Pročitajte i...

5 ELLE Beauty minuta: Anita Dujić

Uvid u beauty filozofiju lijepe dizajnerice nakita i dekoraterke seta

A'MARIE predstavlja moderan pogled na klasične komade u novoj kolekciji „NEW CLASSICS“

Dizajnerica predstavlja svoje viđenje klasičnog odjevnog komada – majice

Ivan Alduk slavi 10 godina karijere raskošnom novom kampanjom

Deset poznatih Hrvatica poavljuju se u novoj kampnju u deset raskošnih toaleta za deset uspješnih godina hrvatskog dizajnera Ivana Alduka

Juno nakit Anite Dujić u novom ruhu

Juno nakit naše poznatog modela Anite Dujić postaje sve poznatiji. Svoju prvu kolekciju lansirala je u svibnju 2016. godine, a kroz nekoliko dana predstavit će i svoju kolekciju jesen/zima za 2018.

Pogledajte službenu kampanju za nadolazeći Fashion.hr

Jubilarno 25. izdanje Bipa Fashion.hr-a ususret uzbudljivom modnom programu predstavlja službenu kampanju

Upečatljiva mode s potpisom Loré

'Colores de México' naziv je nove kampanje

▲ Povratak na vrh