Stilska ikona s velikog platna: Annie Hall

08.07.2020.

„Ponašaj se kao stvarna osoba. Nemoj puno dramatizirati dok izgovaraš tekst. I odjeni što god želiš“, to su bile upute redatelja Woodyja Allena glumici Diane Keaton kad su te davne 1977. počeli snimati film „Annie Hall“. Diane je spektakularno odglumila mladu njujoršku intelektualku, ali odradila i sjajan kostimografski posao: na setu je nosila odjeću iz vlastitog ormara, cool uniseks komade, a više od četrdeset godina kasnije, djevojke diljem svijeta i dalje kopiraju „Annie Hall look“...

Iako su na kostimima u filmu radili Ruth Morley i Ralph Lauren, Diane Keaton sama je „obukla“ svoj lik, nakon što joj je Ruth dala upute. „Annie je kreativna, nesigurna oko toga što želi od budućnosti, ali pametna, radoznala i željna da što više nauči, o svijetu u kojem živi i o sebi. Njezin stil treba biti poput nje, čista eklektika!“, objasnila joj je Morley i zamolila Diane da pogleda što ima u vlastitom ormaru, a što bi se moglo uklopiti u priču.

Dianin je ormar bio prepun šešira, muških sakoa, prsluka, baggy hlača, odijela, košulja i kravata, koje su na setu sparili s odjećom pokupljenom iz seconda hand shopova i onom s Laurenovim potpisom, a rezultat je – Annie Hall look, jedan od onih koji su ušli u modnu povijest!

Hlače Rejina Pyo

Košulja Prada

Šešir Maison Michel

Piše: Jasmina Rodić

Fotografije: Profimedia, Instagram

Pročitajte i...

Safička moda: najstylish lezbijke na filmu

Od Angeline Jolie u ulozi prvog otvoreno queer supermodela do ultimativno chic Cate Blanchett u ekranizaciji književnog klasika, ovo su naše najdraže filmske queer junakinje s fantastičnim smislom za stil

Filmska stilska inspiracija: slamnati šeširi

Kako Hollywood nosi ultimativni ljetni accessoire

Stiže remake kultnog filma “Lica s ožiljkom”, pa da se podsjetimo kultnih outfita Michelle Pfeiffer …

Talijanski redatelj Luca Guadagnino režirat će novu verziju filma po scenariju braće Cohen, a mi jedva čekamo saznati tko će glumiti Elviru Hancock, djevojku sklonu opasnim muškarcima i haljinama, koja se u svom turbulentnom životu držala mota “never get high on you own supply”

Filmska stilska inspiracija: Scarface

Uz naše naputke rekreirajte jedan ženski i jedan muški look iz kultnog filma

Očaravajući njujorški stan Diane Keaton prodaje se za 17.5 milijuna dolara

Glumica Diane Keaton je velika ljubiteljica arhitekture i dizajna interijera, a ovaj stan je definitivno dokaz za to

Filmski junaci u šarmantnom zagrebačkom kinu

Kino Tuškanac uvijek je odlična ideja!

▲ Povratak na vrh