Što nam donosi peta epizoda serije Prada “What We Carry”?

15.10.2019.

Sve veće mogućnosti eko-mode

U posljednjoj petoj epizodi eko serije What We Carry, ekipa modne kuće Prada putuje u Sloveniju, do naših malih susjeda u srednjoj Europi s nevjerojatno velikom i važnom misijom.

Nedavno su tamo izgrađene najveće svjetske tvornice za preradu otpada, s prometom od 40 000 tona godišnje. Zašto je to važno? Naime, tu se plastika u morskoj vodi, ribarske mreže i otpad od tekstilnih vlakana magično pretvaraju u potpuno razgradiv Econyl® najlon. Za njegovu proizvodnju ne troše se dodatni prirodni resursi, a to pomaže značajno smanjiti štetne učinke na okoliš.

 


U zadnjem koraku ovog puta kroz projekt Re-Nylon, vodi nas reporter Prade Amanda Gorman, američka laureatkinja u pjesništvu čiji rad slavi zajednicu i društvene promjene, te inženjer i arhitekt Arthur Huang, stručni trener i istraživač National Geographic koji se fokusira na ideju recikliranja otpada u nove oblike. Prada grupa planira u potpunosti prebaciti se na regenerirani najlon do 2021. godine, od kojeg danas izrađuje kolekciju Prada Re-Nylon.

 

Piše: N.B.
Fotografije: Profimedia

Pročitajte i...

Pet fantastičnih knjiga koje su inspirirale modne kolekcije

Moda i književnost se vole: Virginia Woolf x Comme des Garçons, Frankenstein x Prada…

Sva lica modne kuće Prada za toplu sezonu

Kako talijanska kuća vidi modno proljeće?

▲ Povratak na vrh