Što smo dosad mogli vidjeti na digitalnom couture tjednu?

07.07.2020.

Za velike modne kuće digitalna alternativa znači da se među njihovim talentima trebaju pronaći i izvrsni filmaši

Početak sedmog mjeseca rezerviran je za couture modu, a uobičajeni termin pariškog tjedna visoke mode, usprkos zdravstvenoj krizi, ipak je očuvan, i to zahvaljujući novom formatu u kojem se upravo održava. Nije teško pogoditi da se radi o digitalnom događanju. Za velike modne kuće digitalna alternativa znači da se među njihovim talentima trebaju pronaći i izvrsni filmaši, budući da je film ovom slučaju glavni model prezentacije.

Ovogodišnje izdanje couture tjedna traje od 6. do 9. srpnja., a dizajneri su imali za zadatak, prema uputama za sudjelovanje Fédération de la Haute Couture et de la Mode, poslati film koji u trajanju do 20 minuta dostojno prezentira njihove kreacije.

I dok su se luksuzne kuće većinom opredijelile za klasičan pristup, neki veliki modni umovi odlučili su se na nešto kreativniju varijantu, pa će primjerice John Galliano viziju modne kuće Maison Margiela prikazati u 4 dijela: 8., 11.,15. i 16. srpnja, a finalni filmić trebao bi otkriti novi smjer u kojem će legendarni brend krenuti.

Prvi dan je uglavnom prošao bez velikih iznenađenja, u nastavku vam donosimo kratke filmove koje smo dosad imali prilike vidjeti, a koje su za nas pripremili najveći couture majstori.

 

Piše: Lana Harjaček

Fotografije: Youtube, Instagram

Pročitajte i...

Osam dnevnih rituala koji će vas uzemljiti

Udahnite jutarnji zrak, priuštite si čašu vina... Ovi laki zahvati u svakom danu dat će vam potrebnu snagu bez obzira na to u kojoj ste fazi tranzicije u «novu normalu»

nova serija nastala po knjizi autorice Liane Moriarty

Ako obožavate Big Little Lies imamo sjajne vijesti za vas

Jedva čekamo jedva čekamo jedva čekamo!

Znamo što ćete nositi ovog ljeta- školsku pletenicu!

Look koji nas asocira na stroge britanske internate, Gretu Thunberg i naše stare fotografije iz osnovne škole ponovno je in. Influcenerice poput Pernille Teisbaek i Kylie Jenner pletenicu ove sezone nose u baš svim prilikama, od dnevnih šetnji do večernjih izlazaka, jer doista nema praktičnije frizure za ljetne vrućine

Do super forme s Gisele Bündchen

Brazilska manekenka pokazala je svoj tipičan trening

▲ Povratak na vrh