Što smo dosad mogli vidjeti na digitalnom couture tjednu?

07.07.2020.

Za velike modne kuće digitalna alternativa znači da se među njihovim talentima trebaju pronaći i izvrsni filmaši

Početak sedmog mjeseca rezerviran je za couture modu, a uobičajeni termin pariškog tjedna visoke mode, usprkos zdravstvenoj krizi, ipak je očuvan, i to zahvaljujući novom formatu u kojem se upravo održava. Nije teško pogoditi da se radi o digitalnom događanju. Za velike modne kuće digitalna alternativa znači da se među njihovim talentima trebaju pronaći i izvrsni filmaši, budući da je film ovom slučaju glavni model prezentacije.

Ovogodišnje izdanje couture tjedna traje od 6. do 9. srpnja., a dizajneri su imali za zadatak, prema uputama za sudjelovanje Fédération de la Haute Couture et de la Mode, poslati film koji u trajanju do 20 minuta dostojno prezentira njihove kreacije.

I dok su se luksuzne kuće većinom opredijelile za klasičan pristup, neki veliki modni umovi odlučili su se na nešto kreativniju varijantu, pa će primjerice John Galliano viziju modne kuće Maison Margiela prikazati u 4 dijela: 8., 11.,15. i 16. srpnja, a finalni filmić trebao bi otkriti novi smjer u kojem će legendarni brend krenuti.

Prvi dan je uglavnom prošao bez velikih iznenađenja, u nastavku vam donosimo kratke filmove koje smo dosad imali prilike vidjeti, a koje su za nas pripremili najveći couture majstori.

 

Piše: Lana Harjaček

Fotografije: Youtube, Instagram

Pročitajte i...

Behind the scenes: kako se zapravo snimaju scene seksa

Učimo od koreografkinje zaslužne za fantastičnu senzualnost u seriji "Normal People"

Filmovi koji su obilježili Manola Blahnika

Brigitte Bardot, James Dean i Bette Davis su među glavnim zvijezdama Blahnikovih favorita

Power dressing: kako trendseterice definiraju (i nose) moćnu modu?

Što zapravo znači 'power dressing' novog doba i - kako izgleda? Učimo modne lekcije od trendseterica koje znaju svu moć dobrog stila…

Strah od starenja

Davno ste odlučili dostojanstveno se prepustiti učinku vremena, ali niste ni primijetili kad ste počeli popuštati pod pritiskom okoline i zdvajati nad svojim odrazom. Jeste li svjesni razlike između vaše slike o sebi i načina na koji vas vide?

Kožna jakna: Povijest jednog odjevnog komada

Od borbenih aviona preko leđa zločestih momaka do stilske klasike

For Crying Out Loud ili o plakanju

Svi smo iskusili da nam osjećaji prerastu obujam prsa, počnu silom navirati na oči i spuštati nam se niz obraze u tankim mlazovima. Iako se ponekad ljutimo što nam oči propuštaju protiv naše volje, rijetko što toliko pročišćuje kao kvalitetna porcija plakanja. No kolika je važnost plača danas, kad se čini da suze više ne moramo toliko kriti? 

▲ Povratak na vrh