Sve naše omiljene fashionistice ove sezone vole ovaj neobičan detalj!

02.03.2020.

Oversized kragne primjetili smo kod Pernille, Alexe, Emili...

Ako ste zadnjih par tjedana scrollali newsfeedom Instagrama morali ste primjetiti jedan detalj koji se pojavio u outfitima brojnih fashionistica. Radi se o nostalgičnoj predimenzioniranoj kragni, koja nas je odmah podsjetila na outfite u kakve su nas mame oblačile dok smo bili djeca.

Bilo špičaste ili zaobljene, u Petar Pan stilu, jednobojne ili izvezene, ove nas kragne vraćaju u neka nevinija, sretnija vremena. Možda je upravo ta asocijacija na bezbrižne dane djetinjstva razlog zbog kojega su sve fashion cure prigrlile ovaj trend. U ova nesigurna vremena, prepuna loših vijesti i strahova, obući komad koji nas podsjeća na sretne dane, odjevni je pandan comfort foodu kojem trčimo kad tražimo utjehu.View this post on Instagram

Me for @netaporter by @moeez

A post shared by Emili Sindlev (@emilisindlev) on Feb 26, 2020 at 7:41am PST

 

Vjerojatno je slična nostalgična estetika poslužila kao inspiracija dizajnerima koji su u svojim kolekcijama za aktualnu sezonu predstavili košulje, veste i haljine s ovim retro detaljem- Miu Miu i Ganni izdvajaju se kao brendovi koji su popularizirali ovaj trend, a primjetili smo ga i kod američkog  Coacha, mladog hot brenda A.W.A.K.E Mode te naravno kod high street favorita poput Zare i Asosa.

A kako ga nose fashionistice? Čini se da su se i ovdje izdvojila dva tabora- najčešće se radi o komadima Gannija ili pak onih brenda Miu Miu. #Ganni Girls koje obožavaju ovaj detalj uključuju poznatu Skandi influencericu Pernille Teisbaek , englesku TV voditeljicu Lauru Jackson te fashionisticu Gannu Bogdan. U timu Miu Miu su pak Emili Sindlev, Alexa Chung te Molly Blutstein s bloga Accidental Influncer.

Bilo da ste se priključili fanovima ova dva popularna brenda ili pak odabrali model iz high street ponude, čini se da ćemo ove sezone puno nositi ovaj šarmantan modni detalj!

Piše: J.R.

Fotografije: Instagram

Pročitajte i...

▲ Povratak na vrh