Sve što zasad znamo o Amazonovoj luksuznoj fashion platformi

14.09.2020.

Stižu velike vijesti iz Amazona

Već se nekoliko mjeseci šuška o novom Amazonovom pothvatu u luksuznom sektoru modne industrije, a informacije zasad stižu na kapaljku. Sakupili smo sve što je dosad otkriveno i pokušali dobiti uvid u novi projekt koji bi, prema najavama, trebao zaživjeti već ovaj mjesec.

Nakon što su 2006. godine otkupili Shopbop i kroz godine dobili uvid u sve aspekte biznisa prodaje luksuzne mode, Amazonovi stručnjaci procijenili su da je došlo vrijeme da lansiraju vlastitu platformu. Navodno je projekt trebao zaživjeti još u proljetnim mjesecima, no zbog koronavirusa predstavljanje javnosti odgođeno je za rujan.

Najavljeno je kako će platforma prvo biti lansirana u Americi, s postepenim otvaranjem prema europskim tržištima. Luksuzni brendovi koji će svoje proizvode prodavati putem Amazonovog novog shopa nalik Farfetchu ili Net-a-Porteru otkrivati će se jedan po jedan, a očekujemo da ćemo prva imena saznati već ovaj tjedan.

Vrijeme će pokazati hoće li ovaj projekt uspjeti, budući da je Amazon (pogotovo u Europi) percipiran kao platforma za mase, daleko od elitističkog predznaka luksuznih multibrand shopova kojima će pokušati biti konkurencija.

Piše: Lana Harjaček
Fotografije: Instagram, IMDB

Pročitajte i...

5 razloga zašto mrzim online shopping

Na netu sam pronašla fantastičnu jarkožutu haljinu, kao stvorenu za preplanuli ten i vruće ljetne večeri. Očarano sam promatrala fotografiju tamnoputog modela u toj boho ljepotici ukrašenoj ženstvenim voluminoznim volanima i prst je sam poletio prema 'kupi'. Danas je stigla. Izgledam kao jeftina kremšnita.

zerina akers

Beyonceina stilistica pokrenula novu shopping platformu

Kako je profil na Instagramu spojio aktivizam i biznis

Od danas je internetska ponuda bogatija za još jednu modnu trgovinu!

Obnovite svoju garderobu u online shopu Garderoba Concept Storea!

Depop drama ili mračni svijet online servisa za second-hand odjeću

Mali pregled tipova osebujnih ličnosti s kojima se susrećemo prilikom online second-hand shoppinga

Čak i da ste namjeravali, do daljnjeg ne možete kupovati na Net-a-Porteru

Obustavljen je rad distribucijskih centara za Europu i Amerike

Fashionistica Gilda Ambrosio

Kako kupovati online u vrijeme pandemije?

Donosimo sve činjenice koje morate znati!

▲ Povratak na vrh