Tanya Golesic: “Kada sam tek započinjala raditi u modnoj industriji, oko mene su bili sami muškarci!”

23.05.2018.

Naša glavna urednica Nambi Kezić razgovarala je s Tanyom Golesic, predsjednicom kompanije Jimmy Choo za SAD koja je jučer posjetila Hrvatsku

U sklopu međunarodne konferencije New Europe Business Forum, jučer je Zagrebačku školu ekonomije i managementa posjetila predsjednica kompanije Jimmy Choo za SAD, gđa. Tanya Golesic.

Žena s dugogodišnjom karijerom u modnoj industriji, Tanya Golesic svoju je profesionalnu karijeru gradila u tvrtkama poput Canada Goose Inc., obnašala je i poziciju  Senior Vice President of Global Sales & Business Planningu za Marc by Marc Jacobs, kao i izvršne pozicije u Jones Group i Ralph Lauren Corp. Trenutno je i direktorica udruženja modne obuće u New Yorku (Fashion Footwear Association of New York). Nakon zanimljivog razgovora o trenutnom stanju modne industrije i planovima jednog od najpoznatijih brendova luksuzne obuće na svijetu, gospođu Golesic ispitali smo one-on-one i o njezinim navikama, usponu u svijetu mode, a dobili smo i par mudrih savjeta. Pročitajte!

Radite već neko vrijeme s najvećim modnim kućama. Kako ste uopće ušli u modnu industriju?

Moja majka je kriva za to! Imala je dvije trgovine s odjećom u kojima sam radila preko ljeta, i često bih išla s njom u Toronto posjećivati razne dizajnere dok je ona birala kolekcije. To je jednostavno bio dio moga odgoja. Bio je to potpuno prirodan razvoj događaja…

Tanya Golesic i Nambi Kezić

Studirali ste ekonomiju?

Ne, politologiju. Htjela sam biti ortodontica pa odvjetnica, ali put me potpuno spontano odveo u ovome smjeru. Osjećaj je bio prirodan. Važno je slijediti put koji vam intuicija nalaže.

Jeste li imali prepreka na tom putu? Kao žena u industriji kojom dominiraju muškarci, sigurno nije bilo sasvim jednostavno…

Oh boy! Biti žena definitivno nije lako. Kada sam tek započinjala raditi u modnoj industriji, prije dvadesetak godina, oko mene su bili sami muškarci.

Industrija namijenjena ženama koju vode muškarci…

Da, točno to! Ljude to često iznenadi, ali to je jednostavno tako bilo. Važno mi je bilo pronaći svoje mjesto i naučiti funkcionirati, pokazati ljudima da želim učiti i napredovati. Istovremeno, brinula sam se da ne odajem dojam agresivnosti. Naime, kada su ljudi mladi i ambiciozni, gladni uspjeha, to često ostavlja krivi dojam. Prevelika agresivnost ljude odbija.

Vi ste uspjeli pronaći balans?

Mislim da da. Možda ne dok sam bila mlađa, ali sad sam se malo primirila. (smijeh)

Tanya Golesic i Nambi Kezić

Mislite li da u stvaranju željenog imidža odjeća igra veliku ulogu?

Da! I mislim da je to nešto jako svojstveno Hrvatima. Bila to moja baka ili moja mama…Čak sam evo i danas po dolasku ovdje vidjela ženu koja šeće psa, sigurno je već u 80-ima, imala je ružičastu jaknu, matching bluzu i suknju – to samo ovdje možete vidjeti! Mislim da je važno držati do svog izgleda, to vam daje neki osjećaj ponosa i daje vam samopouzdanje. Naravno, prezentirati se na van treba na način na koji želite da vas vide. Ako uživate nositi trenirke, nosite ih! Važno je samo da se osjećate ugodno jer samopouzdanje iz proizlazi iz ugodnosti.

A trenirka u poslovnom okruženju?

Pa i to se mijenja. Trendi tenisice i sportska odjeća su sve više prisutni. Danas je u businessu sve više stvari prihvatljivo. No, morate imati na umu da je prvi dojam jako važan!

Intervju u cijelosti pročitajte u idućem broju Ellea, na svim kioscima 20. lipnja.

Piše: Nambi Kezić
Foto: Aleksandar Selak

Pročitajte i...

Što odjenuti kad je ujutro +15, a popodne +30?

Pet opcija iz ljetnih lookbookova

Intervju: Marija Tadić, osnivačica brenda L'aventure en Primitivance

Obožavani domaći beauty brend o kojem svi pričaju!

Domaći mladi modni dvojac pokorava piste

Kakav stil njeguje Les Emaux?

Zbog kojeg je kontroverznog pitanja Joaquin Phoenix otišao s intervjua?

Glumac je poznat po čestim odlascima s pressica

Insta Blic: tko se krije iza profila @f.e.t.c.h.i.n.g?

10 pitanja za vaše omiljene blogerice

▲ Povratak na vrh