Tko je modni uzor za elegantnu Sylvie iz serije “Emily u Parizu”?

20.11.2020.

Utjelovljenje francuske profinjenosti u seriji - Sylvie nas je oduševila svojim modnim kombinacijama, a one su inspirirane ni više ni manje nego...

Carine Roitfeld. Barem tako tvrdi poznata urednica na svom Instagram profilu. Nekadašnja stilistica za francuski Elle, bivša urednica magazina Vogue Paris, muza Marca Jacobsa i Yves Saint Laurenta, danas je osnivačica i glavna urednica CR Fashion Booka. S obzirom na modnu povijest, ali i opetovano pojavljivanje na listama najbolje odjevenih osoba, ne treba čuditi što je upravo ona nadahnula modni izričaj Sylvie u “Emily u Parizu”. Vidjevši fotografije na kojima Carine uspoređuje svoje fotografije s onima iz serije, moramo priznati da uočavamo sličnosti, a jedva čekamo vidjeti outfite u sljedećoj sezoni.

Piše: Kristina Stakor

Foto: Instagram carineroitfeld

Pročitajte i...

Je ne sais quoi: Tajne francuskog stila

Autentičan osjećaj za lakoću postojanja u dobrom stilu, modna mitologija ili nevjerojatno uporan marketinški trik… Što je to što nas neprestano privlači bezvremenskom francuskom stilu i što o njemu kažu prave Parisiennes?

Kako se našminkati poput Parižanke

Parižanke krasi bezvremenska ljepota postignuta bez mnogo napora ili truda, a može se rekreirati u 5 jednostavnih koraka

Rise of the Basic Bi*ch

Bilo da ih simpatiziramo ili preziremo, jednostavne curke koje radosno prate trendove, neironično dijele motivacijske poruke, srijedom nose ružičasto te uglavnom utjelovljuju sve klišeje suvremene ženskosti srednje klase jedan su od najrasprostranjenijih suvremenih tipova, a njihova je rastuća moć nezanemariva. U povodu recentne kontroverzne Emily u pohodu na francusku metropolu, pitamo se što znači biti „basic bitch“, što voli, koga nosi i kako je uspjela zavladati svijetom?

Serijska moda: grozni likovi u fantastičnoj garderobi

Donosimo najbolje odjevene anti-junakinje aktualnih hit serija

Modna inspiracija: Emily in Paris

Neodoljivi karirani blejzeri i francuske kapice vode nas korak bliže Parizu

Koliko bi koštalo živjeti kao Carrie ili Emily?

Što bi bilo kada bi se fikcija pokušala rekonstruirati u stvarnosti?

▲ Povratak na vrh