Tko je naslijedio Diane von Furstenberg kao predsjednicu Američkog udruženja modnih dizajnera (CDFA)?

25.03.2019.

Poznati dizajner dobio novi zadatak

Tom Ford zamijenit će Diane von Furstenberg kao predsjednika CFDA. Vijest potvrđuje glasine koje su se prvi put pojavile prošlog tjedna.

 

 

“Vrativši se iz Europe, ono što mi je zapanjujuće bila je izolacija koju ovdje osjećam. Osjećam da je Amerika jedna od najizoliranijih zemalja na svijetu. Vrlo smo upadljivi, »rekao je Ford za Business of Fashion. “Ono što američka moda mora postati da bi bila relevantnija u svijetu jest misliti o sebi kao ne samo američkoj industriji, već i međunarodnoj.”

Dizajner će započeti svoju novu ulogu u lipnju ove godine, a očekuje se da će jedan od njegovih ključnih fokusa biti rebranding New York Fashion Weeka.

Dizajner, koji je osvojio sedam nagrada CFDA, blisko će surađivati s izvršnim direktorom CFDA Stevenom Kolbom. Fordovo novo imenovanje označilo je kraj dugog mandata za von Furstenberg, koja se pridružila CFDA-i prvo kao predsjednik 2006. godine, a zatim kao članica odbora 2015. godine. Već je svom nasljedniku dala svoj blagoslov.

– Kad sam došla, trebala im je majka. Sada im je potreban državnik “, rekao je Von Furstenberg. “Ono što mislim da je sjajno u vezi s Tomom, jest to što je dizajner kojeg svi ostali dizajneri poštuju i dive mu se i to što je on globalna osoba [koja je pomogla u izgradnji] velikih tvrtki.”

 

Piše: N.B.
Fotografije: Profimedia

Pročitajte i...

Tom Ford ove tople sezone priziva povratak 80-ih

Kako izgled nova kolekcija cijenjenog dizajnera?

Tom Ford se okušava u dermatologiji

Renesansni čovjek seli u laboratorij

Kakva nas modna elegancija očekuje ove jeseni?

Nova kampanja poznatog dizajnera

Tko je dobitnik modnog Oscara?

J. Lo, Brandon Maxwell i Barbie na prestižnoj dodjeli

Jennifer Lopez će ove godine dobiti CFDA nagradu za modnu ikonu

Neke od prijašnjih dobitnica su Naomi Campbell, Rihanna i Beyonce

▲ Povratak na vrh