Tko je naslijedio Diane von Furstenberg kao predsjednicu Američkog udruženja modnih dizajnera (CDFA)?

25.03.2019.

Poznati dizajner dobio novi zadatak

Tom Ford zamijenit će Diane von Furstenberg kao predsjednika CFDA. Vijest potvrđuje glasine koje su se prvi put pojavile prošlog tjedna.

 

 

“Vrativši se iz Europe, ono što mi je zapanjujuće bila je izolacija koju ovdje osjećam. Osjećam da je Amerika jedna od najizoliranijih zemalja na svijetu. Vrlo smo upadljivi, »rekao je Ford za Business of Fashion. “Ono što američka moda mora postati da bi bila relevantnija u svijetu jest misliti o sebi kao ne samo američkoj industriji, već i međunarodnoj.”

Dizajner će započeti svoju novu ulogu u lipnju ove godine, a očekuje se da će jedan od njegovih ključnih fokusa biti rebranding New York Fashion Weeka.

Dizajner, koji je osvojio sedam nagrada CFDA, blisko će surađivati s izvršnim direktorom CFDA Stevenom Kolbom. Fordovo novo imenovanje označilo je kraj dugog mandata za von Furstenberg, koja se pridružila CFDA-i prvo kao predsjednik 2006. godine, a zatim kao članica odbora 2015. godine. Već je svom nasljedniku dala svoj blagoslov.

– Kad sam došla, trebala im je majka. Sada im je potreban državnik “, rekao je Von Furstenberg. “Ono što mislim da je sjajno u vezi s Tomom, jest to što je dizajner kojeg svi ostali dizajneri poštuju i dive mu se i to što je on globalna osoba [koja je pomogla u izgradnji] velikih tvrtki.”

 

Piše: N.B.
Fotografije: Profimedia

Pročitajte i...

Preminuo modni urednik i suprug Toma Forda, Richard Buckley

Poznati modni novinar i urednik preminuo je kod kuće, a uz njega su bili suprug Tom i sin Jack

tom ford

Budućnost je seksi, prema Tomu Fordu

Tjedan mode u New Yorku završio je revijom Toma Forda čija kolekcija odražava željno iščekivanje noćnih izlazaka

Mlade snage Met gale

Jedan od najglamuroznijih modnih događaja godine održat će se u rujnu, a modno događanje predvodit će neka od najzanimljivijih mladih lica

Zavirite u gigantski ranč Toma Forda, veći je od Manhattana!

Ekstravagantno imanje s građevinama koje je projektirao Tadao Ando još je savršenije negoli smo ga zamišljali

Tom Ford ove tople sezone priziva povratak 80-ih

Kako izgled nova kolekcija cijenjenog dizajnera?

▲ Povratak na vrh