Tko je Talita von Furstenberg i hoće li zamijeniti legendarnu Diane?

26.04.2019.

Dizajnerica nove generacije

Postoji nekoliko imena na karti svjetskih modnih brendova kojima žene posebno vjeruju kada je u pitanju njihovo odijevanje, a Diane von Furstenberg svakako je jedna od njih.

 

 

Diane je svoju popularnu modnu marku lansirala 1974., a takozvana wrap dress postala je ikoničnim komadom i prepoznatljivim modelom brenda. No, zanimljivo je kako niti jednu takvu haljinu nećete pronaći u prvoj kolekciji Dianine najstarije unuke Talite von Furstenberg koja je odlučila zakoračiti modnim putevima svoje slavne bake. Naime, Talita je na tržište izbacila svoju prvu kolekciju odjeće za koju kaže kako je “namijenjena djevojkama nove generacije”, a to je učinila pod imenom nove modne linije TVF za DVF.

 

 

Linija se posve razlikuje od onoga što smo imali priliku viđati u kolekcijama Diane von Furstenberg. Sjajna je to poslovna odluka uzmemo li u obzir da brend, koji postoji već više od četiri desetljeća, svojom ponudom dosad nije doticao djevojke koje pripadaju generaciji Z. Talita je kupcima odlučila ponuditi nešto novo, svježe i drugačije kreirajući vrlo ženstvenu kolekciju u nježnim pastelnim nijansama prateći trendove koji okupiraju maštu djevojaka dok lutaju prostranstvima Instagrama. Cvjetni motivi, prozračni materijali, nježne boje i puf rukavi ono su što čini kolekciju sastavljenu od 24 odjevna komada, a koju u većem dijelu čine haljine stvorene za tople proljetne dane.

 

 

Talita je prilikom izlaska prve kolekcije izjavila da joj je iskustvo njezine bake kao i sve što je tijekom godina od nje naučila mnogo pomoglo u stvaranju, no ipak je željela u svoje komade ucrtati isključivo svoju estetiku i viziju. Prva capsule kolekcija ugledala je svjetlo dana 24. travnja, a samo je jedna od onih međusezonskih koje će ubuduće dizajnirati Talita.

 

Piše: T.L.
Fotografije: TVF

Pročitajte i...

Alexa Chung šalje virtualne zagrljaje

Kako Alexa, Leandra, Marc i drugi provode dane u izolaciji?

Naši najdraži modni profesionalci razveselit će vas svojim postovima

Koje nadnaravne sile vladaju svijetom mode?

Vječna ljubav mode i mistike

Diane von Furstenberg prestaje koristiti pravo krzno

Diane von Furstenberg samo je jedna u nizu koja se priključila ovom pozitivnom trendu

Kuća Diane Von Furstenberg ima novog kreativnog direktora

Diane Von FUrstenberg nije čekala dugo da zamijeni Jonathana Saundersa koji je nedavno otišao s vrha njene modne kuće

Najupečatljivije kolekcije s Tjedna mode u New Yorku

Sinoć je revijom Marca Jacobsa završio još jedan Tjedan mode u New Yorku koji ove godine nije ispunio velika očekivanja publike

▲ Povratak na vrh