Tko je žena koja će se prepoznati u novom couture Balmainu?

30.01.2019.

Moda koja ostavlja bez teksta – i ništa više

Što danas predstavlja haute couture?

 

 

Ako se pita Oliviera Rousteinga, koji je prošlog tjedna u Parizu predstavio novu Balmain kolekciju visoke mode, prvu nakon šesnaest godina pauze, haute couture je avangarda koja oduzima dah, raskošna fantazija za zanesene princeze, čarolija koja odlično izgleda na modnoj pisti, ali se teško preslikava s ove strane objektiva.

 

 

Za razliku od iskusnijih couturiera koji visoku modu uspješno uklapaju u modernu svakodnevicu, ne odustajući pritom od uobičajene haute dramatičnosti, Rousteing je suviše lako pao u zamku želje da impresionira i nadmaši očekivanja. To ipak ne znači da je kolekcija neuspjela.

 

 

Prekrasno izvedene haljine, školjkaste siluete, intrigantne asimetrije i sva ostala lica futurističke ekstravagancije, svojevrsni su hommage dramatičnom i pomaknutom glamuru Pierrea Balmaina u čijoj je arhivi Rousteing tražio inspiraciju za svoju couture premijeru. „Želio sam Balmainu vratiti onu posebnu eleganciju a la France,“ istaknuo je nakon revije.

„Sve što ste vidjeli, poteklo je od njega.“ Rousteing je kolekciju dodatno začinio šeširima avangardnog brenda Malakai, još avangardnijim sunčanim naočalama i ništa manje običnim narukvicama oblika velikih bisera. Kad se podvuče crta, i nije baš tako loše za prvi put. Ipak, ostaje pitanje tko je žena koja će se prepoznati u novom couture Balmainu? Zna li Rousteing odgovor na ovo pitanje? Čini se da ne, ali bi do slijedeće kolekcije u lipnju to svakako trebao proniknuti. Mi vam do tad donosimo najupečatljivije kreacije s nedavne revije.

 

Piše: M.K.
Fotografije: Profimedia

Pročitajte i...

Nekoliko haljina s Dior Haute Couture prezentacije- hot or not?

Jesu li se u Dioru ipak mogli malo više potruditi?

BALMAIN X AKONI kolekcija sunčanih naočala stigla u Ghetaldus!

GHETALDUS – prva optika na području cijelog Balkana koja je ekskluzivno predstavila kolekciju BALMAIN X AKONI prvu generaciju luksuznog branda sunčanih naočala koji promiče važnost kulture 21. stoljeća.

Kako je modni svijet reagirao na korona virus?

Neki otkazuju revije, drugi u kolekcije uključuju zaštitne maske

▲ Povratak na vrh